Simularea bacalaureatului 2016 începe luni

0
436

Simularea bacalaureatului din acest an, la care sunt aşteptaţi elevii claselor a XI-a şi a XII-a, va avea loc de luni până joi.

Peste 345.000 de elevi ar urma să se prezinte la simularea probelor de bacalaureat, pentru a se familiariza cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul învăţământului liceal.

Conform calendarului de desfăşurare a acestei simulări, luni este prevăzută proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale), iar miercuri, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie).

Numai elevii clasei a XII-a susţin joi proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

Notele obţinute nu se trec în catalog, decât în situaţia excepţională în care elevul doreşte acest lucru.

În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.