Soluții pentru modernizarea drumurilor naționale din județ. Directorul CNAIR a fost invitat de parlamentarii Toma și Ștefan să vadă starea infrastructurii rutiere

0
311

Ieri, Prefectura Vrancea a găzduit o întâlnire dintre parlamentarii vrânceni, primarii liberali și factorii de decizie din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași și Secției Drumuri Naționale Focșani, pentru a găsi soluții pentru modernizarea drumurilor naționale din județul nostru. Mai mulți primari liberali din Vrancea le-au solicitat senatorului Cătălin Toma și deputatului Ion Ștefan – ministru al Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației, să le intermedieze o întâlnire cu conducerea CNAIR, pentru a discuta problema DN 23 A, DN 23 B,  DN 2 R, DN 2 L, DN 2 M și DN 2 N, pe traseele cărora sunt zeci de puncte critice care pun în pericol viețile șoferilor și care țin în sărăcie comunități cu zeci de mii de vrânceni.

La Focșani au ajuns directorul general al CNAIR, Mariana Ioniță, directorul general al DRDP Iași, Dănuț Pilă, și directorul SDN Focșani, inginerul Marian Paraschiv, aceștia discutând cu primarii Emilian Dumitriu (Broșteni), Aurel Boțu (Tulnici), Nicolae Braicău (Ciorăști), Toader Gemănaș (Nereju) și Constantin Grigore (Chiojdeni). Totodată, la întâlnire au participat și alți liberali de la Vintileasca (Ionel Tănase), Soveja (Ionuț Filimon), Andreiașu (Ionel Budeanu), Reghiu (Neculai Nemuț), Dumitrești (Adrian Banaurs) și Măicănești (Răzvan Pascu).

În Vrancea sunt 490 de kilometri de drumuri naționale. Pe DN2N și DN2R sunt peste 30 de puncte critice, iar soluțiile tehnice alese până acum nu și-au dovedit eficiența, iar lucrările efective din ultimii ani au fost extrem de puține. Cele mai grave probleme sunt pe drumul de la Dumitrești până la Vintileasca, trecând prin Chiojdeni și Jitia. Sunt porțiuni întinse unde nu mai există asfalt, ci pământ și piatră. Și, atenție, vorbim de drumuri naționale. Pe DN 11 A de la Adjud la Podu Turcului sunt alte cinci puncte critice. Nu mai vorbim de DN 2 M, spre Andreiașu și Reghiu, acolo unde sunt tronsoane cu mari probleme de siguranță rutieră. Toate acestea se vor regăsi pe agenda CNAIR în lunile care urmează. Consider că întâlnirea a fost extrem de importantă, iar în acest an se vor vedea în mod concret acțiunile guvernării liberale în ceea ce privește repararea și modernizarea drumurilor respective”, a precizat senatorul Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea.

Ministrul Ion Ștefan arătat că primarii din Vrancea se vor putea întâlni periodic cu factorii de răspundere în privința planului care vizează modernizarea drumurilor naționale în județul Vrancea. „Așa cum ne-a preocupat problema gazului și am adus la Focșani conducerea Transgaz, așa ne preocupă și problema drumurilor din județ. Facem astăzi un inventar al problemelor, le centralizăm și realizăm prima parte a planului prin care și județul Vrancea să aibă parte de drumuri naționale de calitate. Veți constata că guvernul Ludovic Orban nu va neglija infrastructura din Moldova”, le-a spus ministrul Ștefan celor prezenți.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.