Soveja: cantitate impresionantă de gunoaie strânsă în urma unei acțiuni de ecologizare! Primarul Ionuț Filimon: „Este greu de descris ce rămâne în urma unor semeni de-ai noștri!”

0
154

Angajați ai primăriei din Soveja, inclusiv edilul Ionuț Filimon, cadre didactice ai Școlii „Simion Mehedinți” și reprezentanți ai Ocolului Silvic Soveja au organizat marți o acțiune de ecologizare în localitate, echipele acționând cu precădere în centru, în zona stațiunii și în zona Punga. În urma acțiunii s-au strâns saci întregi cu pet-uri, diverse alte ambalaje, sticle, cutii de conserve, gunoaie pe care oamenii le-au aruncat în natură fără nicio mustrare de conștiință că gesturile lor ar putea afecta mediul înconjurător. De altfel, primarul a declarat deschis că nu va avea niciun fel de toleranță pentru cei care poluează cu deșeuri frumoasa zonă a Sovejei. „Este greu de descris ce rămâne în urma unor semeni de-ai noștri! Este de neimaginat cum unii pot “agresa” natura în acest mod, cum aruncă oriunde, oricând, orice! Fără nicio ezitare vom aplica legea acolo unde bunul simț lipsește cu desăvârșire. Haideți să fim conștienți și să realizăm că trebuie să protejam natura și mediul înconjurator. La fel cum fiecare om prin acţiunile sale afectează mediul în care trăieşte, aşa şi sănătatea fiecărui om este influenţată de sănătatea mediului în care trăim. Mediul şi sănătatea sunt organic interconectate: nu putem fi o societate sănătoasă, cu oameni sănătoşi dacă trăim într-un mediu poluat, la fel cum un mediu curat ne poate asigura baza pentru o sănătate bună şi durabilă”, a transmis primarul comunei Soveja, Ionuț Filimon. Edilul localității spune că astfel de acțiuni de ecologizare vor avea loc frecvent, pe toată perioada sezonului cald.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.