Spitalul Militar Focșani complet operațional | Din cei 43 de angajați depistați pozitiv, 12 rămân sub supraveghere medicală

0
425

Reprezentanții Spitalului Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” din Focșani anunță prin intermediul unui comunicat de presă că activitatea din unitatea spitalicească se desfășoară în condiții normale. După ce la sfârșitul lunii martie 43 de angajați, respectiv 30 de cadre medicale şi 13 angajaţi din personalul auxiliar au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, unitatea medicală a devenit complet operațională, începând cu data de 9 aprilie. “La Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” din Focșani activitatea medicală se desfășoară în condiții normale, asigurându-se servicii medicale complete atât spitalicești, prin diagnosticarea și tratarea urgențelor medico-chirurgicale, cât și ambulatorii destinate personalului militar, familiilor acestora și cetățenilor județului Vrancea.

Spitalul este complet operațional începând cu data de 9 aprilie, după ce focarul epidemiologic a fost stins și au fost restabilite circuitele funcționale și executate proceduri de dezinfecție de nivel înalt, prin nebulizarea tuturor spațiilor și igienizare completă. Activitatea medicală se desfășoară în condiții optime de siguranță pentru întreg personalul medical și pacienții care se adresează spitalului, iar personalul care a fost inițial infectat cu virusul SARS-COV-2 a primit aviz epidemiologic pentru reintrarea în activitate, după ce rezultatele a minim două serii de teste RT PCR au fost negative”, se arată într-un comunicat al unității medicale. Din totalul persoanlului spitalului care a fost inițial confirmat pozitiv (43 de angajați), trei cadre medicale sunt internate în secții de boli infecțioase, iar nouă cadre medicale sunt izolate la domiciliu, starea de sănătate a acestora fiind bună, stabilă, fără complicații.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.