Transport ilegal de porci, oprit în trafic la Tulnici

0
143
Polițiștii din Tulnici au oprit în trafic o autoutilitară care circula pe DN 2 D, în comuna Tulnici, condusă de  un bărbat de 38 de ani din comuna Homocea. Controlul de rutină a scos la iveală însă o ilegalitate. Polițiștii au constatat că bărbatul transporta 24 de porci care nu aveau crotalii. Un alt bărbat, de 56 de ani, pasager în mașină, consătean cu șoferul, le-a spus polițiștilor că sunt porcii lui, pe care i-a cumpărat de la Sibiu, fără documente.

Pentru că transportul animalelor e interzis în astfel de condiții, fără acte de identificare, mai ales că există pericolul extinderii pestei porcine, șoferul a primit o amendă de 1590 de lei, în timp de proprietarul auto-declarat al porcilor a fost amendat cu 600 de lei.

Transportul a fost preluat pentru a fi condus la un punct autorizat în vederea incinerării de către specialiştii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea, în scopul prevenirii extinderii pestei porcine africane”,  au transmis polițiștii vrânceni.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.