Trei autocamioane cu material lemnos, CONFISCATE de polițiști

0
891

Polițiștii din Vrancea au confiscat trei autocamioane cu materiale lemnos care nu aveau avize de însoțire. Două dintre acestea, erau deținute de o societate comercială din Paltin. Camioanele încărcate cu 16,47 m.c. de lemn de fag au fost surprinse pe raza comunei Nistorești.

La data de 26 septembrie a.c.,ora 12.30, polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, cu sprijinul specialiștilor silvici din cadrul Gărzii Forestiere Focșani, au depistat pe raza comunei Nistorești două autocamioane aparținând unei societăți comerciale din comuna Paltin, care transportau material lemnos, fără avize de însoțire, conform prevederilor legale. În urma efectuării măsurătorilor de către specialistul silvic, s-a stabilit că cele două vehicule transportau cantitatea de 16,47 m.c. lemn foc din specia fag. Societatea comercială în cauză a fost sancționată contravențional în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 rep. cu amendă în cuantum de 5.000 lei. Totodată a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de material lemnos, precum și a celor două mijloace de transport identificate”, a transmis agent șef adjunct, Paula Enache, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Un alt transport ilegal de lemn a fost depistat în aceeași localitate. De această dată, la volanul mașinii se afla un bărbat din Valea Sării, împuternicit legal al unei societăți comerciale din Nistorești. Acesta transporta peste 22 de m.c. de lemn fără a deține aviz de însoțire. Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, dispunându-se, totodată și măsurile complementare de confiscare a cantității de material lemnos transportat, precum și a mijlocului de transport.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here