Trei mandate și nici un arestat preventiv într-un dosar de înșelăciune prin metoda “Accidentul”

0
186

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale de la Poliția Municipiului Focșani au finalizat cercetările față de trei bărbați, bănuiți de săvârșirea a 9 infracțiuni de înșelăciune, complicitate la înșelăciune și tentative la înșelăciune prin metoda ”Accidentul”. Este vorba despre trei bărbați, de 25, 31 respectiv 36 de ani, din Vrancea și Galați. Unul dintre ei este bănuit că din februarie până luna aceasta ar fi contactat telefonic mai multe persoane pe care le-a indus sau a încercat să le inducă în eroare cu privire la implicarea unui membru al familiei într-un accident rutier sau incendiu. Sub pretextul că este medic, poliţist sau pompier, el a cerut bani pentru ca ruda respectivă să scape. 7 din persoanele care au fost sunate nu au dat crezare poveştilor. Două persoane, în schimb, au plătit. Banii au fost ridicaţi de cei doi aflaţi în libertate.

“Din cercetări a reieșit faptul că bărbatul de 36 de ani ar fi introdus în penitenciar în mod ilicit telefoane mobile și cartele SIM, pe care le-ar fi folosit la comiterea înșelăciunilor. Față de cei în cauză Judecătoria Focșani a dispus arestarea preventivă pe o perioada de 30 zile, unul dintre aceștia aflându-se în stare de detenție la data comiterii faptelor. Prejudiciul total cauzat persoanelor vătămate este de peste 54000 lei”, au transmis poliţiştii vrânceni.

Cei doi complici ai bărbatului aflat în închisoare au primit mandatele de arestare în lipsă, ei fiind plecaţi din ţară. Aceştia vor fi daţi în urmărire.

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here