ULTIMA ORĂ: Comuna Câmpineanca intră în scenariul ROȘU | Ce măsuri trebuie respectate

0
1533

Câmpineanca este prima comună din Vrancea care trece la scenariul ROȘU. Rata de infectare cu noul coronavirus a depășit pragul de 3,00 la mia de locuitori. Conform unui raport făcut public joi seara de către Direcția de Sănătate Publică Vrancea, comuna Câmpineanca are rata cea mai crescută de infectare din județ, cu o valoare de 3,20 la mia de locuitori. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință și au luat o serie de măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19. Astfel, CJSU a emis  HOTĂRÂREA nr. 152 din 29.10.2020 prin care au fost instituite o serie de reguli ce trebuie respectate. Astfel, purtarea măștii de protecție devine OBLIGATORIE peste tot, inclusiv pe stradă. Iată care sunt măsurie dispuse de CJSU Vrancea:

(1)  Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

(2) Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt interzise;

(3)  Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in în aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise; 

(4) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă.

(5) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;

(6) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

(7)  Activarea Planului de acțiuni pentru eficientizarea capacității de gestionare a situației în localitățile unde rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 este mai mare de 3/1.000 de locuitori prin punerea în aplicare a Hotărârii C.J.S.U. Vrancea nr. 140 din 21.10.2020.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.