ULTIMA ORĂ! Doi militari au fost dați dispăruți în Cheile Tișiței! Echipajele specializate sunt în alertă maximă

0
874

UPDATE 20:28 -Persoanele au fost găsite! Au fost aduse în siguranță și fără probleme medicale la mașină personală (Salvamont Vrancea)

 

UPDATE 20:12 – Un echipaj Salvamont Vrancea format din 4 persoane, susținut de o echipă a Jandarmeriei Montane alcătuită din 3 persoane, a reușit să găsească astăzi două persoane dispărute ieri în Cheile Tișiței, plecate în drumeție de la locul de cazare din Lepșa. Apelul către Salvamont Vrancea, privind dispariția persoanelor, a fost efectuat astăzi în jurul orei 13.30, de către membri ai familiei celor în cauză și de către persoanele care le găzduiau în Lepșa, echipa Serviciului Public Județean acționând imediat și pornind în căutarea persoanelor dispărute (cadre militare, vârsta 40 de ani). Din cauza terenului extrem de accidentat și a faptului că toate punțile din Cheile Tișiței au fost luate de ape, intervenția a fost și este una extrem de dificilă, însă persoanele izolate de ape sunt acum în siguranță (nu au nevoie de îngrijiri medicale). Salvamont Vrancea este în măsură să anunțe că intervenția este în derulare și că echipele de salvare mai au de parcurs circa 1 kilometru până la intrarea în Cheile Tișiței. (Departament Comunicare Salvamont Vrancea)

 

ȘTIREA INIȚIALĂ! Echipajele specializate de la Salvamont Vrancea și Jandarmeria montană sunt în alertă maximă după ce doi turiști au fost dați dispăruți încă de ieri. Conform informațiilor noastre, este vorba despre doi militari angajați la Baza Aeriană Boboc. Cei doi s-au cazat la o pensiune din zona Lepșa, iar în cursul zilei de ieri au mers cu mașina până la intrarea în Cheile Tișiței și au plecat pe jos în drumeție. După aproape 24 de ore salvamontiștii vrânceni au fost anunțați despre dispariția celor doi printr-un apel la 112. Din sursele noastre, echipajele specializate au indicii clare despre locul în care se află aceștia și au plecat către locația indicată. Zona a fost măturată de ploile abundente de ieri și de azi, mai multe podețe fiind distruse de apa căzută de pe versanți. Tot sâmbătă, 5 persoane (3 adulți și 3 copii) au fost surprinse de ploaia torențială pe Cheile Tișiței și nu s-au mai putut deplasa mai departe. Salvamontiștii și jandarmii montani au pornit spre locul indicat și i-au adus pe turiști în siguranță. Persoanele au fost găsite și aduse în siguranță, la mașina personală aflată la intrarea în chei, fără probleme medicale. Acestea erau izolate de torenții care au rupt o porțiune din drum, fiind necesară extragerea lor printr-o creastă învecinată, ocolind astfel ruptura produsă.”, potrivit Salvamont Vrancea. ”Având în vedere ploile abundente căzute în ultima perioada în Cheile Tișiței și în zona montană din Vrancea, Salvamont Vrancea recomandă turiștilor să evite drumețiile în următoarele zile, deoarece există riscul alunecărilor de teren și a căderilor de pietre de pe versanți, a drumurilor impracticabile, precum și a podurilor și podețelor rupte de torenții de apă.”, a mai transmis Serviciul Salvamont Județean Vrancea.
 
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.