(UPDATE) ULTIMA ORĂ: Lista localităților din Vrancea cu scenariile în care copiii merg la școală începând de luni

0
9029

UPDATE: Conform unui document înaintat de Direcția de Sănătate Publică Vrancea către Instituția Prefectului Vrancea și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, rata de infectare la nivelul localităților din județ a fost actualizată. Astfel, singura comună care se încadrează în scenariul galben este Câmpuri (1,64 cazuri la mia de locuitori). Restul localităților din Vrancea au o rată de incidență zilnică de sub 1,0 la mia de locuitori.

Ministerul Educației și Cercetării a publicat pe EDU.ro lista cu localitățile din fiecare județ în parte și scenariul în care se acestea se încadrează, totul pentru a ști cum vor merge copiii la școală de luni, odată cu începerea noului semestru. Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, lista cuprinde 3.181 unități administrativ-teritoriale (UAT), cu scenariul în care se încadrează fiecare. 149 de localitati sunt în scenariul roșu, 903 localități în scenariul galben, în timp ce alte 3.181 în scenariul verde. 24 dintre acestea vor face cursuri exclusiv online, pentru că au rata de infectare de peste 6 la mia de locuitori. În Vrancea, 8 localități se află în scenariul galben (Câmpuri, Nănești, Vârteșcoiu, Boghești, Negrilești, Țifești, Bordești și Vizantea-Livezi), în timp ce restul localităților din județul Vrancea se încadrează în scenariul verde. Conform noilor reglementări, în cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală. În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII. În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde toate copiii merg fizi la școală.

Ministrul Educației a precizat în cadrul unei conferințe de presă că regulile de distanțare  trebuie respectate. „Insistăm pe respectarea următoarelor reguli: distanțarea fizică e extrem de importantă, maximum posibil, minim 1 metru pentru a nu ajunge în situații absurde de blocaj. Mizăm pe capacitatea organizatorică a fiecărui director de școală că va asigura distanțarea maxim posibilă în condițiile date. Scăzând acele categorii de elevi exceptate din perspectiva prezenței fizice aglomerația din sălile de clasă nu va fi chiar atât de mare cum se prezintă la nivel teoretic”, a declarat ministrul.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.