Un absolvent al Colegiului Unirea din Focșani, propus ministru în Guvernul Grindeanu

0
336

Gabriel Petrea, propus ministru al Consultării Publice şi Dialogului Social, cel mai tânăr ministru din Guvernul Grindeanu, este absolvent al Colegiului Unirea din Focșani. Născut la 30 octombrie 1984, Petrea este lider al Tineretului Social Democrat, el obţinând funcţia după ce a demisionat din postul de viceprimar al sectorului 6, pe care l-a ocupat din 2012 şi până la 16 noiembrie 2015.

Înainte de a ajunge viceprimar din partea USL, el a condus mai multe organizaţii neguvernamentale şi a avut mai multe funcţii în cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti şi în Ministerul Educaţiei. Petrea a absolvit Colegiul Naţional “Unirea” Focşani şi Facultatea de Automatică şi Calculatoare Bucureşti. În 2004 a fost ales preşedinte al Ligii Studenţilor din cadrul facultăţii, iar în 2005, secretar general al Uniunii Studenţilor din România (USR).

Din 2006 a fost ales preşedinte al Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Politehnică, iar în 2007 a fost preşedinte al Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR). În campania electorală din 2008, Petrea a fost implicat într-un scandal, presa relatând că ar fi fost acceptat în echipa de campanie a Ecaterinei Andonescu în condiţiile în care statutul UNSR nu-i permitea acest lucru. Tot în 2008, el a fost angajat ca inginer de sistem la Universitatea Politehnică, instituţie al cărei rector a fost Ecaterina Andronescu, până în 2012.

În februarie 2009, după ce Andonescu a devenit ministru al Educaţiei, Gabriel Petrea a fost patru luni în postul de consilier personal la biroul unui secretar de stat din minister, după cinci luni ajungând director la Unitatea de Management al Proiectelor Finanţate din Fonduri Structurale din cadrul Ministerului Educaţiei. El a rămas în funcţie doar câteva luni.

La alegerile din 11 decembrie, Petrea a câştigat un mandat de deputat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here