USR PLUS, invitație deschisă către PNL pentru o negociere în CL Focșani: parteneri egali, număr de viceprimari egali și fără atacurile suburbane practicate până acum

0
791

Se spune că cine e mai înțelept cedează, mai ales atunci când ești ales local care a obținut încrederea votanților la alegeri și nu este vorba despre interesele tale, ci de ale cetățenilor. Alianța USR PLUS Filiala Focșani arată că vrea să detensioneze atmosfera din Consiliul Local Focșani, unde până în acest moment nu a fost semnată, parafată și nici măcar discutată vreo înțelegere între cele trei formațiuni care au reprezentanți. Au existat într-adevăr acuzații neasumate referitor la o „combinație” între cele două consiliere USR PLUS și grupul PSD din CL Focșani, în condițiile în care consiliul local abia ce a fost constituit săptămâna aceasta. În această seară, Alianța USR PLUS Filiala Focșani a trimis un comunicat de presă în care arată că alege să facă totul la vedere, indiferent de acuzele care au tot existat în ultimele două luni. Și, în acest sens, adresează o invitație deschisă Partidului Național Liberal Filiala Focșani „pentru o negociere deschisă, transparentă”.

Vrem să evităm rușinea de la Consiliul Județean Vrancea unde PNL nu a fost capabil să genereze o majoritate stabilă și i-a oferit o gură de oxigen lui Marian Oprișan.
USR PLUS propune PNL Focșani un protocol corect între doi parteneri egali, un protocol care să confere stabilitate și predictibilitate Focșaniului.
Alianța USR PLUS propune următoarele puncte ca priorități pentru Focșani:
1.Plafonarea taxelor locale pentru următorii 4 ani și concentrarea eforturilor pentru atragerea de fonduri europene;
2.Restructurarea aparatului administrativ local;
3.Depolitizarea societăților din subordinea Consiliului Local și angajarea de oameni profesioniști doar prin concurs public;
4.Auditarea și prioritizarea investițiilor în educație;
5.Digitalizarea și transparentizarea primăriei ca puncte cheie în eliminarea corupției. Ca prim pas, toate facturile și contractele vor fi publicate pe pagina de internet a primăriei în formate ușor de consultat și procesat.
De asemenea, în special pentru faptul că primarul este reprezentant al PSD, pozițiile de viceprimari vor reveni celor două formațiuni, Alianța USR PLUS și PNL, în pondere egală, tocmai pentru a asigura echilibrul în administrația publică, arătând totodată respect față de cetățeni.

Dorim să fim cât se poate de clari și în ceea ce privește relația cu PSD. Alianța USR PLUS nu a purtat și nu va purta negocieri cu PSD pentru formarea unei majorități în cadrul CL Focșani. Toate informațiile în acest sens sunt doar știri false (fake news) menite să intoxice alegătorii focșăneni în prag de alegeri. În altă ordine de idei, solicităm conducerii PNL Focșani să înceteze încurajarea postărilor denigratoare, suburbane și sexiste la adresa colegelor noastre în special de pe conturile false controlate de diverși membri PNL. Din păcate, aceste știri false au fost distribuite chiar și de către actuali consilieri locali PNL Focșani și de consilieri județeni supleanți ai PNL Vrancea.
Alianța USR PLUS rămâne mai departe același partener responsabil al focșănenilor, indiferent de decizia PNL Focșani”, se arată în comunicatul Alianței USR PLUS Focșani.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.