USR Vrancea anunță oficial motivele pentru care au decis să-și suspende 7 membri

0
392

Echipa de comunicare a USR Vrancea a trimis redacțiilor un comunicat de presă prin care motivează deciziile luate aseară în cadrul ședinței Biroului Județean al partidului. Cei 7 mebri care au fost suspendați din partid sunt: Liviu Macovei – suspendare 12 luni, Radu Merchea-suspendare 6 luni, Cosmin Timofte – suspendare 2 ani, Valentin Calciu – suspendare 2 ani, Tiberiu Miron – suspendare 9 luni, Sorin Mădulărea – suspendare 12 luni, Lavinia Tîlvăr – suspendare 2 ani. Mai jos puteți citi întreg comunicatul:

“După o perioadă de frământări interne care nu ne-au permis să ne concentrăm în mod eficient eforturile către obiectivele politice asumate pentru anul 2020, în urma unor îndelungi dezbateri interne, USR Vrancea anunță deciziile luate în ședința Biroului Județean care a avut loc pe data de 4 februarie 2020. Admiterea d-lui Liviu Macovei în USR Vrancea, după rezultatul bun obtinut de Alianta USR-PLUS la Europarlamentarele din mai 2019, a pus la grea încercare structura de rezistență a partidului. Susținut din plin de un grup de interese din zona politicii locale, și nu numai, acesta a evitat orice dialog intern constructiv atât de necesar în perspectiva alegerilor care vor urma, preferând, sub umbrela candidaturii la funcția de primar, să întrețină o stare de tensiune continuă cu scopul vădit de a prelua conducerea și orientarea întregii organizații județene a USR.

Un întreg grup conectat la alte partide i-a venit în sprijin încercând să facă din USR o trambulină ori monedă de schimb în promovarea exclusiv a intereselor personale ori de grup. După multiple tentative de mediere, constatând eșecul complet al integrării acestui grup căruia i-au fost oferite toate condițiile de afirmare și exprimare politică, încercând să pună capăt campaniei de denigrare continue, bazate pe informații false, în ședința de ieri Biroul Județean Vrancea a hotărât următoarele sancțiuni:

  • Liviu Macovei, (fost membru PNL) – suspendare 12 luni
  • Radu Merchea (fost membru PNL) – suspendare 6 luni
  • Cosmin Timofte (fost membru PD-L)- suspendare 2 ani
  • Valentin Calciu (fost membru PNL) – suspendare 2 ani
  • Tiberiu Miron (fost membru PNL) – suspendare 9 luni
  • Sorin Mădulărea – suspendare 12 luni
  • Lavinia Tîlvăr – suspendare 2 ani

Hotărârile au fost luate conform art 13, art. 14 și art. 15 alin 1 si alin 2 din Statutul Partidului. Precizăm că pe perioada de suspendare din calitatea de membru USR, cei sancționați își pierd drepturile statutare menținându-și obligația de a respecta îndatoririle prevăzute de Statutul USR.

USR asigură pe toți membrii și simpatizanții săi că nu renunță la nici unul dintre principiile care l-au consacrat pe scena politică locală, că la 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989 va fi un partid diferit de celelalte și că nu dorește să fie identificat în vreun fel cu structuri politice de tip PSD sau PNL. Unele decizii interne sunt dificile, nu sunt ușor de luat sau explicat, au costuri de imagine, dar tocmai acestea fac posibil ca USR să își păstreze nealterat fondul de valori ce-l definesc, să lucreze la unitatea echipei astfel încât să nu își dezamăgească alegătorii.

Vom propune la alegerile locale oameni integri, validați în urma unor noi dezbateri interne, cu expertiză în management public ori profesie și care nu au mai făcut politică. Este o datorie a USR de a promova o politică transparentă în serviciul comunității chiar și atunci când se impune comunicarea unor situații neplăcute. Din acest motiv dorim să evităm începerea procesul electoral cu candidați care nu contribuie la stabilitatea echipei USR Vrancea ori prin transmiterea de minciuni bine împachetate”, a transmis Echipa de Comunicare a USR Vrancea.

CITEȘTE ȘI: Anunțat candidat la Primăria Focșani, Liviu Macovei a fost suspendat din USR! La fel au pățit alți 6 colegi de-ai săi

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.