USR Vrancea propune reformarea și transparentizarea ATOP. Dan Nichita: „Acest organism este perceput ca un loc al sinecurilor!”

1
543

Președintele inerimar al USR Vrancea, Dan Nichita, vine cu propuneri menite să schimbe, pe cât posibil, imaginea negativă pe care o are Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) în sânul comunității, aceea de loc călduț și bine plătit pentru anumiți membri de partid. Și pentru că în ședința de săptămâna viitoare a consiliului județean va fi supusă spre aprobare o hotărâre privind numirea membrilor ATOP, Dan Nichita propune, în primă instanță, amânarea proiectului. Mai mult, președintele interimar al USR Vrancea sugerează consilierilor județeni să elaboreze o hotărâre prin care indemnizația membrilor ATOP să fie simbolică și ca reprezentanții societății civile în acest organism să nu fie membri de partid. „Acest organism este perceput de cetățeni ca un loc al sinecurilor, ca un loc unde se refugiază cei care au pierdut în alegeri și care au nevoie de o indemnizație mai măricică. Din păcate, modul de desemnare a consilierilor județeni și a reprezentanților comunității este făcut în mod netransparent și consider că USR nu trebuie să-și părăsească rolul de avertizor de integritate. Din acest motiv recomand consilierilor județeni, ca primă etapă, să ceară amânarea acestor desemnări în grup, să renunțe la negocierile trans-partinice care conduc la nominalizări netransparente. Cred că trebuie să începem ca aceste consultări privind desemnarea reprezentanților comunității să fie reale, să vizeze oameni care au, într-adevăr, reprezentare în societatea civilă. Altminteri, acest organism va deveni un joc unde pariurile și interesele politice converg. Nu cred că toate partidele trebuie să aibă reprezentanți în ATOP și nu cred că reprezentanții comunității trebuie să fie membri de partid ci trebuie să ajungem, poate pentru prima oară o reprezentativitate acceptată și de societate”, a declarat președintele interimar al USR Vrancea, Dan Nichita. El a mai propus ca, pentru a elimina percepția negativă a comunității față de ATOP, indemnizația membrilor să fie una simbolică, de 1-2% din cea a președintelui CJ.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Dacă tot vrea reforme domnul Nichita ar trebui să explice cetățenilor de ce avem nevoie de ATOP ? Că poate ar trebui desființată cu totul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.