Îndrăznește să fii informat!

vineri, 12 aprilie 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_img
  AcasăActualitateUSR Vrancea propune reformarea și transparentizarea ATOP. Dan Nichita: „Acest organism este perceput ca un loc...

  USR Vrancea propune reformarea și transparentizarea ATOP. Dan Nichita: „Acest organism este perceput ca un loc al sinecurilor!”

  Președintele inerimar al USR Vrancea, Dan Nichita, vine cu propuneri menite să schimbe, pe cât posibil, imaginea negativă pe care o are Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) în sânul comunității, aceea de loc călduț și bine plătit pentru anumiți membri de partid. Și pentru că în ședința de săptămâna viitoare a consiliului județean va fi supusă spre aprobare o hotărâre privind numirea membrilor ATOP, Dan Nichita propune, în primă instanță, amânarea proiectului. Mai mult, președintele interimar al USR Vrancea sugerează consilierilor județeni să elaboreze o hotărâre prin care indemnizația membrilor ATOP să fie simbolică și ca reprezentanții societății civile în acest organism să nu fie membri de partid. „Acest organism este perceput de cetățeni ca un loc al sinecurilor, ca un loc unde se refugiază cei care au pierdut în alegeri și care au nevoie de o indemnizație mai măricică. Din păcate, modul de desemnare a consilierilor județeni și a reprezentanților comunității este făcut în mod netransparent și consider că USR nu trebuie să-și părăsească rolul de avertizor de integritate. Din acest motiv recomand consilierilor județeni, ca primă etapă, să ceară amânarea acestor desemnări în grup, să renunțe la negocierile trans-partinice care conduc la nominalizări netransparente. Cred că trebuie să începem ca aceste consultări privind desemnarea reprezentanților comunității să fie reale, să vizeze oameni care au, într-adevăr, reprezentare în societatea civilă. Altminteri, acest organism va deveni un joc unde pariurile și interesele politice converg. Nu cred că toate partidele trebuie să aibă reprezentanți în ATOP și nu cred că reprezentanții comunității trebuie să fie membri de partid ci trebuie să ajungem, poate pentru prima oară o reprezentativitate acceptată și de societate”, a declarat președintele interimar al USR Vrancea, Dan Nichita. El a mai propus ca, pentru a elimina percepția negativă a comunității față de ATOP, indemnizația membrilor să fie una simbolică, de 1-2% din cea a președintelui CJ.

  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  GALAȚI: Condamnare pentru mită pentru un fost director

  Fostul director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime, Ciubrei Luigi Mariusa, a fost...

  Avem lege pentru calitatea apei. Ea a fost promulgată

  Preşedintele României a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 7/2023 privind calitatea apei...

  Polițistă vrânceană medaliată cu argint la Campionatul de tenis de masă al Ministerului Afacerilor Interne

  Peste 120 de sportivi participanți, din cadrul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, au fost...

  ARTICOLE POPULARE

  ULTIMA ORĂ Locuitorii din Focșani, zona intersecției Anghel Saligny – Cotești, au rămas fără apă după ce un excavator a găurit magistrala!

  Un excavator care executa omlete, pardon!, lucrări în zona intersecției străzilor Anghel Saligny cu...

  ULTIMA ORĂ! Mobilizare de forțe la Vizantea Livezi pentru găsirea a două persoane rătăcite în pădure

  UPDATE: În urmă cu puțin timp, cele două persoane au fost găsite tefere de...

  BanaURSUL halicit de vulpe! Lăcomia, prostia și viclenia din celebra povestioară transferate la Dumitrești

  Interpretarea contemporană a poveștii "Ursul păcălit de vulpe" s-a transformat într-o realitate a timpurilor...