Varză a la Cluj în proiectele pe fonduri europene ale administrației Misăilă! Consilierul Victor Dumitru: „Solicit de urgență justificarea publică a erorilor strecurate în proiecte!”

1
531

Consilierul liberal Victor Dumitru atrage atenția administrației Misăilă că o serie de „erori” nejustificate s-au strecurat (cumva) în derularea mai multor proiecte cu fonduri europene, cel mai probabil din neatenția „aparatului tehnic”. Purtați de val, specialiștii din primărie au cam încurcat borcanele la proiectele ce vizează creșterea eficienței energetice la Școala „Anghel Saligny” și Colegiul Economic din Focșani. Potrivit consilierului Victor Dumitru, a reieșit că: 1 – Documentațiile tehnico-economice au fost întocmite incomplet, fără a include toate sumele necesare derulării investiției în devizul general; 2 – Primarul,în calitate de ordonator principal de credite, dar și aparatul de specialiste, direcția managementul proiectelor și investițiilor au tratat cu superficialitate avizarea acestor proiecte prin CTE (comisia tehnico-economică), care avizează aceste proiecte; 3 – Direcția economică a efectuat plăți fără a avea aprobate sumele necesare în ceea ce privește dirigenția de șantier; 4 – Prin referatul de necesitate și de aprobare se solicită alocarea suplimentară de sume, în condițiile în care tot prin aceste documente se afirmă că sumele respective au fost achitate prin ordin de plată. Liderul liberalilor din Consiliul Local Focșani a mai atras atenția că proiectele au fost votate dar asta nu înseamnă  că erorile respective nu vor fi îndreptate de cei care le-au comis. „Toate proiectele amintite au fost votate de noi, pentru că e vorba de unități de învățământ care trebuie să fie pregătite cum se cuvine odată cu debutul unui nou an școlar, dar asta nu înseamnă că neregulile și neconcordanțele din derularea proiectelor mai sus menționate nu trebuie explicate de către cei care au greșit, fapt pentru solicit de urgență justificarea publică erorilor strecurate în proiecte!”, a precizat consilierul Victor Dumitru.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Să înțelegem că domnul Dumitru va fi candidatul PNL la Primărie și eventual și noul viceprimar ? În acest caz eu aș fi mult mai interesat de reușitele PNL-ului decât să caute dânsul virgule în proiectele PSD-ului, această strategie a fost întotdeauna falimentară. Unul care critică munca altuia nu înseamnă neapărat că e mai bun decât respectivul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.