Vești bune pentru focșăneni! Investiții importante pentru realizarea unor sisteme moderne de colectare a deșeurilor, inclusiv a celor voluminoase!

0
501

Consilierii locali din Focșani au votat astăzi un proiect de hotărâre care trebuie salutat. Este vorba despre realizarea unui sistem de colectare separată a deșeurilor care presupune construirea a 100 de „insule” ecologice digitalizate după cum urmează: 35 insule supraterane încasetate cu containere de 1.1 metri cubi pentru fluxuri de deșeuri colectate separat pentru hârtie și carton, plastic și metal, sticlă, deșeuri biodegradabile și reziduale, 55 de insule supraterane cu containere individuale și 10 insule subterane cu containere individuale. Valoarea totală a investiției se ridică la 1.850.000 de euro, fără TVA, bani care vin prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). „Dacă se va reuși atragerea de bani pentru achiziționarea acestor insule ecologice, vom face un pas mare în implementarea acestui sistem privind colectarea separată și reciclarea deșeurilor biodegradabile, dar mai ales focșănenii vor plăti exact cât gunoi aruncă, întrucât întregul sistem va funcționa cu cartele de acces. Practic, depunerea deșeurilor în cuve va fi permisă doar cu un card autorizat”, a explicat viceprimarul municipiului Focșani, Alexandra Tătaru. De asemenea, foarte important, la marginea Focșaniului vor fi realizate sisteme de colectare unde oamenii vor putea aduce în special deșeuri mari (reciclabile și biodeșeuri) care nu pot fi colectate în prezent în pubelele individuale: deșeuri textile și din lemn, anvelope, echipamente electrice și electrocasnice, baterii uzate, deșeuri periculoase, baterii uzate, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări, deșeuri de cadavre animale. Investiția se ridică la 1,5 milioane de euro, prin PNRR.

Revelion 2023 Antal Queen 2
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Revelion 2023 SARA Events

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.