Viceprimarii din Focșani nemulțumiți de comportamentul primarului Cristi Misăilă

2
565

Viceprimarii Focșaniului sunt nemulțumiți de atitudinea primarului Cristi Misăilă care a ales să adopte un comportament discreționar la adresa lor. Viceprimarii Ana-Maria Dimitriu și Alexandra Tătaru spun că se lovesc de refuzul funcționarilor din primărie atunci când solicită informații. Mai mult decât atât, edilul din Focșani a emis o circulară (vezi foto jos) care a ajuns la fiecare angajat prin care li se interzice acestora să furnizeze informații ce rezultă din activitatea instituțională, iar dacă primesc solicitări verbale aceștia trebuie să formuleze răspunsul în scris cu semnătura șefului ierarhic. Viceprimarul Ana Maria Dimitriu consideră acest lucru ca fiind un pretext pentru refuzul de a oferi sprijin viceprimarilor de către directorii și șefii de departamente. „Departamentele din Primăria Focșani nu oferă sprijin viceprimarilor, în sensul că directorii și șefii de departamente au fost nevoiți să semneze o circulară emisă de d-l primar prin care li se interzice furnizarea de informații către viceprimari. Practic, orice lucru pe care îl cerem oricărui departament va trebui să-l facem în scris”, a spus în conferința de presă, viceprimarul PNL, Ana Maria Dimitriu.

La rândul său, viceprimarul USR, Alexandra Tătaru a declarat că își dorește ca blocajul instituțional iscat între cei doi viceprimari și angajații din primărie să dispară. Alexandra Tătaru a mai spus că vina ar trebui împărțită pentru că nu se datorează în exclusivitate consilierilor PNL-USR-PLUS, atât timp cât aceștia nu primesc clarificări asupra modului în care sunt cheltuiți banii focșănenilor. „Ne dorim foarte mult să deblocăm această situație, pentru că acest blocaj nu ni se datorează în exclusivitate. Trebuie împărțită vina, mai mult sau mai puțin, pentru că noi am cerut lămuriri suplimentare pe mai multe proiecte. Aceste lămuriri le-am cerut tocmai pentru a clarifica de ce este nevoie de sume de bani din credite sau din excedente bugetare atât timp cât avem la dispoziție axe de finanțare, fără a mai fi nevoie să apelăm la banii focșănenilor”, a declarat viceprimarul USR, Alexandra Tătaru. Un prim pas în rezolvarea divergențelor dintre primar și majoritatea din Consiliul Local a fost făcut aseară. Alexandra Tătaru a avut o primă discuție în acest sens cu primarul Cristi Misăilă și speră ca activitatea să fie deblocată în cel mai scurt timp. „În ciuda tuturor eforturilor noastre de a forma o echipă constructivă, colaborativă, am întâmpinat de fiecare dată probleme. A fost practic un blocaj în comunicare. O primă discuție în acest sens am avut-o aseară cu domnul primar și aș vrea să vă anunț că sper să nu se mai răzgândească și că vom continua aceste discuții și vom putea avea o ședință de consiliu local cât mai curând pentru a putea trece mai departe la următoarea etapă și să ne apucăm de treabă în adevăratul sens al cuvântului”, a mai spus viceprimarul Alexandra Tătaru. Rămâne de văzut dacă la ședința extraordinară care va fi convocată, cel mai probabil, săptămâna viitoare va fi schimbat tonul discuțiilor sau va fi încă o ședință cu cuțitele pe masă.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

2 COMENTARII

  1. Viceprimar înseamnă logic un subaltern al primarului. Deci el trebuie să ofere ajutor primarului în măsura în care acest ajutor este solicitat. Eu asta înțeleg prin cuvântul viceprimar. Poate ar trebui întrebate și cele două doamne ce înțeleg dânsele ca ar trebui să facă în aceste funcții. După mine dânsele nu se pot declara nemulțumite de activitatea primarului, numai invers este posibil. Este ilogic sa te declari nemulțumit de activitatea omului pe care te-ai angajat să-l ajuți.

  2. …de ce oare,NU MA MIRA ????? ERA PREVIZIBILA ,,conlucrarea ,, intre PUTERE SI OPOZITIA NEINTARCATA (DUPa amar de 32 DE ANI..MAI BINE ) VAD SI LA C J PE DOMNUL CATALIN TOMA CU UN CALM SI O BUNa crestere …ORZ PE GADTE !!! CACI AROGANTA,OBRAZNICIA,LIPSA DE EDUCATIE SI ALBA NEAGRA AU RAMAS ASII DIN MANECILE INCAPATOARE ALE FARSORILOR DE 32 de ani,MAI BINE !!!! DOAMNELOR…IMI PARE RAU CA MARLANIA ESTE AMBIENTUL DE LA LOCUL MISAILOS !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.