Viceprimarii Focșaniului îl consideră vinovat pe primarul Misăilă pentru actuala situație de la ENET SA

1
424
Pe lângă faptul că societatea de termoficare a orașului a devenit o „gaură neagră” a bugetului local, ENET SA va continua să văduvească bugetul local de bani mulți și de acum înainte. Asta dacă este să ne uităm peste datele tehnice ale proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Focșani pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice”. Proiectul cu pricina a fost implementat pe vremea când primar al Focșaniului era Decebal Bacinschi și are o perioadă de referință de 22 de ani. Termenul prevăzut foarte clar pentru realizarea investiției este de 2 ani (2010-2011) și cel pentru perioada de exploatare de 20 de ani (2012-2031). Chiar dacă societatea a intrat în insolvență, aceasta nu va putea fi închisă definitiv până în 2031, în caz contrar, municipalitatea va fi nevoită să returneze toți banii veniți de la UE.
Că societatea a devenit o „gaură neagră” a spus-o cu subiect și predicat viceprimarul Focșaniului. Ana Maria Dimitriu spune că vinovat pentru această situație este chiar primarul Cristi Misăilă care este un edil „lipsit de viziune, idei și interes față de cetățeni”. „Rețeta eșecului la Focșani este simplă: un primar lipsit de viziune, idei și interes față de cetățeni laolaltă cu o societate muribundă și neeficientă, asezonat cu un manager incompetent, după care se presară un pic mai mult de nepotism printre angajați și uite așa se obține gaura neagră a orașului numită ENET SA care a înghițit de-a lungul anilor zeci de milioane de euro”, a transmis viceprimarul Ana Maria Dimitriu. Mai mult decât atât, Dimitriu mai spune că banii investiți de-a lungul timpului în ENET s-au dovedit a fi bani cheltuiți fără rost. „De-a lungul celor 6 ani de mandat de consilier local am atras atenția asupra faptului că orice ban al municipalității trebuie cheltuit eficient. Schimbarea de rețele care a avut loc în municipiul Focșani și care a creat un disconfort cetățenilor s-a dovedit a fi bani îngropați știindu-se că ENET nu va mai avea ani de supraviețuire”, a spus viceprimarul Ana Maria Dimitriu.
O poziție similară a avut și viceprimarul USR. Alexandra Tătaru este de părere că investițiile în actualul sistem de termoficare nu au făcut altceva decât să aducă focșănenilor prețuri mai mari și servicii de proastă calitate.  În luările mele de cuvânt din Consiliul Local, am atras atenția permanent asupra acestei „găuri negre” pe care o reprezintă ENET pentru bugetul orașului nostru și am militat pentru introducerea unui sistem alternativ care să asigure servicii de încălzire și apă caldă, după modelul unor orașe din vecinătatea noastră, cum ar fi Buzăul și Galațiul. (…) Mi s-a răspuns atunci, cu obrăznicie, că sabotez investițiile care s-au făcut în societatea aflată de trei ani în insolvență, dar de fapt sabotorii principali ai focșănenilor sunt primarii Bacinschi și Misăilă, alături de conducerile ENET din ultimii 20 de ani, care nu au avut nici un fel de viziune în direcția amintită. (…) S-au cheltuit zeci de milioane de euro pentru modernizarea centralei ENET, a punctelor termice și rețelelor de termoficare, investiții absolut inutile după cum se constată, pentru că oamenii nu au parte nici de servicii mai bune, nici de prețuri competitive (plătesc mai mult pentru încălzire decât focșănenii care au ales independența confortului personal) iar acum, în pragul verii, au fost văduviți și de apa caldă.”, a scris viceprimarul Alexandra Tătaru pe pagina sa de socializare.
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Înainte de a se acorda o finanțare europeană se face o analiză a proiectului d.p.d.v. economic de catre reprezentanții UE. Ce înțeleg eu din aceste declarații e faptul că PNL și USR înjură UE de ziua UE. Coroborat cu faptul că și Toma a făcut astăzi același lucru, criticând recomandările UE împotriva discriminării pe bază de gen, se pare că asistăm la o revoltă. Băh PNL și USR vreți să ne scoateți din UE, voi sunteți moderni și smart, e frumos așa ceva ? Băgați-vă mințile în cap și rămâneți aceleași slugi penibile cu care ne-am obișnuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.