Viceprimarii municipiului Focșani cer companiilor subordonate transparență reală. Ana-Maria Dimitriu: „La CUP Salubritate nu se respectă legea!”

1
390

În cadrul unei conferinței de presă susținută sâmbătă (10 aprilie) la sediul Partidului Național Liberal, viceprimarii municipiului Focșani, Ana-Maria Dimitriu (PNL) și Alexandra Tătaru (USR-PLUS), aduc acuzații grave cu privire la ce se întâmplă în companiile la care municipalitatea este acționar majoritar. S-a adus în discuție modul în care este administrată CUP Salubritate Focșani, mai precis lipsa de transparență a conducerii societății, majorările salariale și suplimentarea funcțiilor de conducere. Cei doi viceprimari au atras atenția că în interiorul companiei se petrec lucruri cel puțin dubioase, de la nerspectarea legii salubrității („biblia” CUP) și până la „umflarea” remunerațiilor echipei de conducere. Mai precis, coaliția din CL face referire la faptul că societatea de stat este condusă nu de unul, ci de trei directori care au un salariu ce depășește 10.000 de lei lunar și că membrii consiliului de administrație și-au majorat indemnizațiile cu 20%. Pe lângă acest lucru, salariile au crescut pe timp de pandemie cu 10%, în condițiile în care pandemia a lăsat fără slujbe foarte mulți focșăneni. Nu în ultimul rând, viceprimarii au adus în atenție lipsa de transparență a conducerii CUP. Cu alte cuvinte, informațiile care ar trebui să ajungă în mod absolut legal la contribuabili sunt ținute sub preș. De altfel, acest lucru l-am observat și noi atunci când am încercat să aflăm detalii legate de societate. Pe site-ul CUP Salubritate, la rubrica – informații de interes public – nu poți afla nimic, administrația companiei obligând cetățenii să completeze mai întâi cereri pe Legea 544/2001 pentru a-i livra ulterior, în știm noi ce condiții, răspunsurile cerute. La CUP se întâmplă minuni, acolo nu se respectă legea salubrității sub care funcționează, și au reușit  într-un timp record aproape să-și dubleze  numărul de angajați. De la un director au ajuns la 3, cu salarii de peste 10.000 de lei. Mai mult, au reușit să-și mărească indemnizațiile din consiliul de administrație cu aproximativ 20%. Însă, revoltător este că în plină pandemie, într-un an în care foarte mulți cetățeni au rămas pe drumuri ori în șomaj tehnic, dumnealor au avut aroganța să-și majoreze salariile cu 10%. Este incredibil cer se întâmplă în societățile subordonate consiliului local. Dacă le luăm pe rând, niciuna dintre aceste companii nu are bunul simț să facă publice documentele oficiale, statutul, regulamentul de organizare și funcționare, într-un cuvânt, să fie transparente. Cer public acestor instituții, directorilor acestora, să urce de urgență pe site-urile oficiale documentele care îi privesc pe focșăneni în mod direct”, a punctat viceprimarul municipiului Focșani, Ana-Maria Dimitriu.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Mărirea salariilor este o cale de a fura ” în mod legal ” de la stat. Într-o firmă privată patronul are grijă ca salariile sa fie în funcție de productivitate. La stat, la Focșani, se pare că nimeni nu a avut o astfel de preocupare. Dar doamnele sunt ipocrite, văd numai salariile nesimțite ale PSD-istilor. 7000 de lei pentru o oră de muncă pe luna la ATOP, mai precis o oră de băut cafea, li se pare normal celor două doamne viceprimarite ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.