Viceprimarul Alexandra Tătaru promite schimbări la padocul de la Golești

0
207
Una dintre atribuțiile delegate viceprimarului USR de primarul Cristi Misăilă este aceea de a se ocupa de Serviciul de Gestionare a câinilor fără stăpân din cadrul Direcției de Dezvoltare Servicii Publice Focșani. Luni, viceprimarul a mers în vizită la padocul de la Golești pentru a vedea cum sunt îngrijiți câinii fără stăpân adunați de pe străzile din municipiu. Într-o postare pe pagina de socializare, Alexandra Tătaru a povestit, cu lux de amănunte, ce a găsit la fața locului. „Serviciul de Gestionare a câinilor fără stăpân din cadrul Direcției de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, pe care îl am în coordonare prin atribuțiile ce mi-au fost stabilite, va avea parte de o transformare radicală, sper foarte curând, după vizita inopinată pe care am făcut-o azi. La ora 14.30, în staționarul de câini de la Golești bătea vântul la propriu și figurat, doar paznicul și îngrijitorul Mircea, omul fără de care acel adăpost ar fi pierdut, fiind singurii la datorie. Dacă nu aș fi cunoscut drumul spre sălașul câinilor fără stăpân, cu siguranță m-aș fi rătăcit pe drumul plin de hârtoape, gunoaie și, cum să nu, câini maidanezi, un drum care nu are nici măcar un singur panou indicator spre locația cu pricina. Clădirea administrativă nu-ți sugerează în nici un fel că acolo s-ar desfășura o activitate, iar informațiile de pe panoul de la intrare ne arată că timpul a încremenit și aici în loc, neschimbate fiind afișele de pe vremea fostului director. Cele două gazde pomenite mai sus m-au însoțit în padocul care găzduiește momentan 40 de câini fără stăpân, deși capacitatea este de cinci ori mai mare și ne-au împărtășit și din problemele pe care le întâmpin”, a scris viceprimarul Alexandra Tătaru pe pagina de Facebook, care a mai spus că patrupedele trăiesc în condiții normale și sunt bine hrănite. Nu același lucru se poate spune și despre adopții. Alexandra Tătaru spune că acestea sunt făcute de către o singură persoană, proprietară a unui adăpost din apropiere, adopții făcute în scop comercial.
„E adevărat, câinii trăiesc în condiții normale, sunt hrăniți, dar apa pe care o beau este total nepotabilă, iar lucrul acesta trebuie schimbat cât mai urgent. Am mai aflat că nu sunt câini atât de mulți pentru că frecvența adopțiilor este una foarte bună, lucru care ar trebui în mod normal să bucure. Treaba nu stă însă deloc așa, adopțiile fiind realizate cu preponderență de o singură persoană, în scop comercial, de proprietara unui adăpost privat, din vecinătate, după ce aceste animale au fost susținute din banii municipalității. Mă gândesc deja serios la o soluție pentru schimbarea acestui mod de lucru care nu are nicio legătură cu dragostea față de animale. Sunt multe de spus despre ceea ce am găsit azi la padoc, dar mă opresc aici, cu promisiunea că voi lăsa mai mult faptele să vorbească. Pentru cei care iubiți câinii și puteți să le oferiți condiții, veniți să-i vedeți cât de frumoși și afectuoși sunt și poate veți pleca acasă cu unul. Câinii iubesc necondiționat!”, se mai arată în postarea viceprimarului.
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.