VIDEO: Cum a fost sărbătorită la Focșani Mica Unire la 160 de ani de la înfăptuire

1
566
Autoritățile din Vrancea au alocat în acest an un buget record pentru manifestările de 24 ianuarie. Sărbătoarea a avut plusuri, dar și minusuri. Un plus a fost momentul evocator pus în scenă de artiști, mai bine pregătit față de anii trecuți. Un minus a fost lipsa publicului. Numărul focșănenilor prezenți la manifestări a fost, din cauza vremii, semnificativ mai mic față de câți oameni sperau autoritățile să se adune.

La capitolul minus intră și personalitățile dela nivel central prezente. Pe lista invitaților s-au aflat președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă, dar nici unul dintre ei nu a venit la Focșani. Au fost prezenți președintele Senatului, Călin Poescu Tăriceanu, câțiva miniștri, în frunte cu vicepremierul Grațiela Gavrilescu și fostul președinte Emil Constantinescu. Un alt minus a fost că sute de elevi de la liceele din Focșani au fost ținuți în frig, ca să asigure o parte din asistență. Până la finalul manifestărilor, mulți dintre ei nu au mai rezistat și au plecat. Un plus poate fi aglomerarea de personalități culturale, printre care Ion Dichiseanu, Gheorghe Zamfir, Paula Seling, Nicolae Furdui Iancu și Veta Biriș. Un moment stânjenitor a fost în timpul discursurilor.

Marian Oprișan și Călin Popescu Tăriceanu au fost singurii care au luat cuvântul și au vorbit despre însemnătatea actului de la 24 ianuarie 1859. La un moment dat, Oprișan a ajuns în discursul său la strategiile guvernamentale actuale, moment în care din mulțime s-au auzit huiduieli. În final, autorități și oameni simpli au dat mână cu mână și s-au prins în Hora Unirii.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. De fapt oamenii simpli nu au fost in hora pt ca erau despărțiți de garduri.cei care au fost lăsați sa intre in hora au fost cadrele didactice si cei care erau cu grupurile de elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.