VIDEO: Cum reacționează un urs din Munții Vrancei care dă cu nasul de o cameră video de monitorizare

0
346

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a publicat, pe Facebook, noi imagini surprinse de camerele de monitorizare amplasate în Munţii Vrancei. Filmarea, făcută în luna aprilie, surprinde reacţia unui urs care dă nas în nas cu camera amplasată pe un copac. Dacă alţi urşi au fost surprinşi în timp ce adulmecă, curioşi, aparatura din pădure, acesta are o altfel de reacţie.

“Scenă amuzantă cu un urs tânăr într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea Ascesta adulmecă după mâncare și când descoperă camera de monitorizare montată de specialiștii Romsilva pe trunchiul unui arbore, fuge cât poate de repede. Având un miros foarte dezvoltat și extrem de fin, probabil a detectat mirosul fin de om rămas pe camera cu senzori de mișcare. Urșii au simțul olfactiv extrem de dezvoltat, având fosele nazale mari și mii de receptori ai mirosului. Centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului, putând detecta mirosuri fine de la kilometri distanță. Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, urșii trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic. Parcul Natural Putna Vrancea, unde a fost filmat ursul, este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva. Parcul este situat în sud-estul țării, în județul #Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt #păduri”, scrie pe pagina de Facebook a Romsilva.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.