VIDEO! Medicul Cristian Onia, despre sporurile acordate la Spitalul Județean: „Cei de la ATI au fost, sunt și vor fi în prima linie a acestei lupte”

0
846

Medicul chirurg Cristian Onia, consilier județean PSD, atrage atenția că în Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani se produc inechități în ceea ce privește acordarea sporurilor pentru personalul medical care tratează pacienți Covid. Aseară, într-o conferință de presă, medicul a explicat că personalul din tot spitalul a avut în grijă de-a lungul timpului astfel de pacienți, însă, în ciuda prevederilor legale care reglementează acordarea de sporuri, doar o parte le și primesc efectiv. Acesta a făcut referire la Legea 56, pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva Covid-19, care nu se aplică în acest moment decât pentru unele categorii. „Sunt anumite secții care primesc acest spor și sunt anumite secții, precum Terapia Intensivă care, cu toate că lucrează cu cazuri de Covid, poate cu cele mai grele cazuri de Covid, nu primesc absolut niciun spor. Legea 56 spune că, după ieșirea din starea de urgență, timp de 60 de zile, se vor acorda aceste sporuri. Mi se pare absolut inuman să dai aceste sporuri unui asistent și altuia, care lucrează în aceleași condiții, numai că este în altă parte, să nu îi dai. Toți am lucrat cu pacienți Covid, am operat pacienți Covid, nu există cineva care să nu fi fost în situația asta. Poate nu se poate da acest spor tuturor, dar trebuie încercat la cei care sunt în prima linie. Și consider că cei de la ATI au fost, sunt și vor fi în prima linie a acestei lupte”, a spus medicul. Totodată, Cristian Onia a subliniat că în continuare în Spitalul Județean personalul nu este testat, deși în alte instituții se testează o dată la două săptămâni, tocmai pentru depistarea celor pozitivi. „Și dacă 10 probe ar face pe zi, în 100 de zile ai putea face 100 de angajați… 100 de zile înseamnă 3 luni și ceva. În 6 luni puteai testa 2.000 de angajați, lejer. Dar din cei 2.000, vreau să țineți cont că mulți dintre ei au fost deja bolnavi și erau automat excluși. Deci până acum tot personalul trebuia testat cel puțin o dată”, a subliniat medicul Onia.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.