VIDEO! Mesajul președintelui CJ Vrancea către podgoreni: „Trebuie să facem totul pentru a nu deveni o poză în albumul copiilor noștri!”

1
273

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, s-a aflat astăzi la Odobești cu prilejul debutului manifestărilor întrunite sub numele de „Toamna Odobeșteană”. Acest prim eveniment a fost o întâlnire a oficialităților cu podgorenii menită să marcheze aniversarea a 50 de ani de la omologarea soiului de vin autohton Șarba, care a luat naștere la Odobești în anul 1972. Primari, consilieri locali și județeni, podgoreni și alți reprezentanți ai mediului de afaceri au fost invitați de către primarul orașului, Daniel Nicolaș, la o întrunire în cadrul căreia specialiști din domeniu au vorbit despre podgoriile din Vrancea și despre soiurile de vin de pe aceste meleaguri, atât de apreciate. În acest context, șeful administrației județene, Cătălin Toma, a reamintit celor prezenți importanța viticulturii pentru județul nostru și necesitatea unui efort comun de a păstra această îndeletnicire-zestre și pentru generațiile viitoare. „Odobești are această avere care se cheamă vița-de-vie, are viticultura pe care încercăm să o protejăm. Cred, totuși, că cei mai importanți sunt oamenii care au făcut posibilă această îndeletnicire, acei odobeșteni, acel primar Manea Băiatu care a adus prin resurse proprii butași și a reușit să salveze podgoria care fusese lovită de filoxeră. Sunt și acum oameni care își dedică o mare parte din viață viței-de-vie, care înseamnă viață, muncă, familie și din păcate, trebuie să recunoaștem, acum 10 ani încă mai era principala sursă de venit a acestui județ. Atunci erau aproximativ 100.000 de vrânceni care aveau ca unică sursă de venit via. Într-adevăr, avem cea mai mare suprafață cultivată cu viță-de-vie din țară, peste 11%, avem oameni care au făcut posibilă promovarea acestei zone. Din păcate, de-a lungul timpului au fost guverne care au spijinit, și nu prea, această îndeletnicire. Trebuie să facem front comun, pentru că aici în sală sunt adevărații oameni ai Vrancei care susțin, și trebuie să o facem cu toții, viticultura. Cine își imaginează că viticultura stă acum pe roze, se înșeală. Există oameni de afaceri care au investit în domeniu, care au accesat fonduri dar fără resursa umană, fără sprijin guvernamental se întâmpină mari greutăți în acest domeniu de activitate. Uniți, trebuie să-i convingem pe guvernanți că aici este esența acestui județ – viticultura. Fac apel la toată lumea: trebuie să facem totul pentru a nu deveni o poză în albumul copiilor noștri”, a spus președintele Consiliului Județean Vrancea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Ar fi trebuit să-i spună cineva domnului Toma că el este unul dintre guvernanți. Deci nu poate pasa responsabilitatea nimănui, el este funcționarul cu cea mai mare funcție și cea mai mare putere de decizie din județul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.