VIDEO: Ministrul Agriculturii a vorbit la Focșani despre Canalul Siret Bărăgan | Adrian Oroș: “Este una dintre principalele priorități”

0
302

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros a fost prezent, în cursul zilei miercuri într-o vizită prelungită în județul Vrancea, unde a avut mai multe întâlniri cu oameni de afaceri din domeniul agriculturii, cu fermieri și cu reprezentanți ai instituțiilor subordonate ministerului de resort. Vizita a debutat cu o vizită în comuna Dumbrăveni, la o societate de producere și îmbuteliere a vinului, urmată de o serie de întâlniri cu fermieri din județ. După ora prânzului, ministrul Adrian Oros a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre programele de investiții ale guvernului în agricultura din România. Printre altele, ministrul Oros a susținut ideea ajutorului pe care trebuie să-l primească fermierii români pentru a putea să-și valorifice mai ușor produsele autohtone. Adrian Oros a îndemnat românii să cumpere produse românești, de toate felurile, nu numai din categoria celor agro-alimentare. Un alt subiect de discuție a fost și cel al investițiilor viitoare în finalizarea Canalului Siret-Bărăgan. Ministrul a dat asigurări, în ciuda tuturor promisiunilor de până acum, că investiția va fi finalizată în anul 2027. “Canalul Siret-Bărăgan este prins într-un program mare de investiții. Știu că istoria este veche la acest canal, de multe ori au fost declarații, de multe ori au început lucrările, însă scopul nostru este ca totul să fie dus la bun sfârșit pe acest program național de investiții. Canalul Siret-Bărăgan este una dintre prioritățile Ministerului Agriculturii”, a spus Adrian Oroș.

Vizita ministrului Agriculturii va continua la sediul Stației de comandă antigrindină din Focșani, va vizita barajul de la Călimănești, unde se vor purta discuții în legătură cu importanța reluării lucrărilor la Canalul Siret-Bărăgan și se va opri și la Stația de pompare de la Haret. Ultima oprire a ministrului Agriculturii va fi la resortul ZagaZaga Land, cunoscutul complex turistic din localitatea Doaga.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.