VIDEO: PNL și USR-PLUS și-au făcut propunerile pentru viceprimarii Focșaniului. Liviu Macovei s-a autopropus pentru funcție

1
513

Mișcare de ultimă oră la ședința de Consiliu Local Focșani, unde au fost trei propuneri pentru funcțiile de viceprimari. Primele propuneri pentru viceprimarii municipiului reședință de județ sunt cele predictibile de ceva timp, iar noua alianță din CL Focșani a căzut de acord ca Ana-Maria Dimitriu (PNL) și Alexandra Tătaru (USR-PLUS) sunt cele mai potrivite. Însă după aceste discuții, Liviu Macovei a arătat că se autopropune pentru a fi viceprimar, dat fiind că, în campanie, PNL a defilat cu el ca fiind propunerea pentru această funcție. „O să vă lăsăm să vă faceți jocul, nu ne bagam în aceste interese, sunteți liberi să vă alegeți viceprimarii pentru binele focșănenilor. În mod normal ar fi fost să avem noi un viceprimar, voi un viceprimar, fără alte jocuri politice. Văd că nici aici nu vă înțelegeți. Noi o să stăm să vă asigurăm susținerea noastră”, a spue social democratul Mihai Nedelcu, cu mențiunea că Grupul PSD nu a făcut nicio propunere.

În sfârșit, municipiul Focșani ar putea avea viceprimari la exact 4 luni de la alegerile locale, după trei tentative eșuate. Acum, proiectele inițiate de consilierii liberali pentru alegerea secunzilor primarului Cristi Valentin Misăilă au sorți de izbândă, însă numele acestora depinde de jocurile care vor fi făcute…la votul secret. Pentru alegerea viceprimarilor este nevoie de doar 11 voturi, iar PNL împreună cu USR-PLUS totalizează 12 consilieri locali, însă surpriza adusă de Liviu Macovei va ține totul în suspans până la rezultatul votului. Ar mai fi de spus și că în urmă cu 4 ani Focșaniul a fost „văduvit” de viceprimari pentru scurt timp, însă tensiunile porneau din alte părți. În final, pe 1 iulie au fost aleși ca viceprimari Marius Iorga (pe atunci UNPR) și Ionuț Mersoiu (PSD). Însă la doar câteva luni, aceștia și-au dat demisia din funcție, după ce prefectul de atunci, Sorin Hornea, a atacat în instanță hotărârile Consiliului Local de alegere a viceprimarilor. La câteva zile însă, procesul cu prefectura și-a pierdut obiectul tocmai din cauza demisiilor, iar în CL Focșani a urmat procedura de realegere a unor viceprimari, aceiași de altfel. La acea dată, 20 septembrie 2016, grupul PNL a propus ca viceprimari să fie Dan Buzoi și Ana-Maria Dimitriu, aceasta din urmă ajungând în sfârșit în acest mandat să îl secondeze pe Misăilă. Votul pentru viceprimarii mandatului 2016 – 2020 a fost și atunci lejer, dat fiind că PSD deținea majoritatea cu cei 9 consilieri proprii, la care s-au adăugat Emanuel Gongu (independent), Marius Iorga (UNPR) și Cătălina Lupu (ALDE).

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.