VIDEO: „S-ar putea să avem surpriza ca în următorul an să mai avem doar 40% din autoturismele taxi funcționale în municipiu”, avertizează primarul

0
864

Previziune sumbră a primarului Cristi Valentin Misăilă, legată de viitorul taxiurilor din municipiu, după ce regulamentul privind această activitate, modificat în luna mai, a fost contestat. Cronologic vorbind, Asociația Taxi Fulger a trimis pe 22 iunie primăriei o contestație prealabilă împotriva Hotărârii de Consiliu Local 140 din 29 mai anul acesta, care privește Regulamentul de organizare și executare a serviciului de transport în regim de taxi, prin care solicită admiterea contestației și anularea hotărârii. Astfel, Asociația consideră că atât hotărârea de consiliu cât și regulamentul aprobat sunt nelegale, „întrucât HCL invocat, care are o putere juridică inferioară legii, adaugă la sau modifică dispozițiile actului normativ superior, respectiv ale Legii 38/2003, căreia ar trebui să i se supună”. Asociația critică în plângerea prealabilă mai multe articole din regulament care le-ar impune restricții celor care practică taximetria, dar și cele care fac referire la „dotarea cu dispozitiv de plată prin intermediul plăților online”, „dotarea cu perete despărțitor între conducătorul auto și clienți” sau „dotarea cu dispozitiv fix de înregistrare a precizărilor făcute de client”. Trebuie spus că hotărârea prin care a fost adoptat Regulamentul în luna mai a fost votată în unanimitate de consilierii locali, însă abia după ce social democratul Radu Nițu a adus câteva amendamente în plus față de ceea ce se discutase în cadrul unei dezbateri publice, la care participaseră inclusiv asociațiile de taximetrie.

Ulterior, plângerea prealabilă a Asociației a fost discutată de două ori în ședințele CL Focșani – o dată în iunie, iar a doua oară chiar săptămâna trecută, la ședința extraordinară. În iunie, decizia a fost ca totuși cei din Asociația Fulger să fie chemați la o altă discuție la primărie, iar între timp s-a amânat decizia legată de plângerea prealabilă. Ideea unei noi întâlniri a fost unanimă, după ce liberalul Neculai  Tănase a opinat că „trebuie să respectăm, să-i ascultăm să vedem poate vin cu idei noi”.

Eu sunt de acord ca fiecare asociație să fie nemulțumită la un moment dat, este dreptul dumnealor. Eu propun să amânăm această decizie de astăzi, să facem așa cum ați spus și dumneavoastră, înainte să propuneți dumneavoastră am discutat cu colegii din PSD această variantă de abordare, în sensul că să-i mai invităm o dată la o discuție pe acești reprezentanți ai asociației și să vedem exact de unde au decurs aceste nemulțumiri care la prima întâlnire și nu numai la prima întâlnire – și la celelalte întâlniri nu au fost discutate, vedem punctul dumnealor de vedere și vă anunț că cel târziu până pe 10 iulie vom mai avea o ședință extraordinară și în cadrul ședinței extraordinare conturăm un punct de vedere”, a spus și primarul la acel moment.

Nu a fost extraordinara pe 10, ci pe 8 iulie, iar anterior, pe 3 iulie, în aceeași zi în care a fost anunțată ședința de CL, primăria anunța că toți transportatorii autorizați în regim de taxi sunt așteptați la ora 15.00 „la consultări, în sala mare de ședințe a Consiliului Local, privind Regulamentul de organizare şi executare a serviciului de transport în regim de taxi în Municipiul Focsani aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 140/2020”. Surpriză, însă. La consultările de miercuri nu a venit nimeni, iar la ședința de CL din aceeași zi, consilierii prezenți au decis că Hotărârea Consiliului Local nr. 140/2020 va fi menținută. Cu toate acestea, există un risc, dacă Asociația nemulțumită de noile reglementări merge mai departe cu plângerea, în instanță. Cel puțin aceasta a spus primarul Misăilă, atunci când, pe 8 iulie, s-a discutat din nou doleanța Asociației Taxi Fulger.

Dacă vor continua demersul, autorizațiile de taxi suplimentare nu vor putea fi atribuite, inclusiv cele care au fost vacantate. S-ar putea să avem surpriza ca în următorul an să mai avem doar 40% din autoturismele taxi funcționale în municipiu”, a atras atenția primarul.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.