VIDEO! Variantele înțelegerilor din viitorul Consiliu Local Focșani: „Nu am închis ambasadele, suntem încă în discuții”, spune Corina Atanasiu

0
646

Nicio înțelegere până la această dată între cele trei formațiuni politice din Focșani care au obținut mandate de consilieri locali în municipiu. Din ce spune Corina Atanasiu, cea care a câștigat un mandat de consilier din partea USR-PLUS, până la această dată nu s-a ajuns la un numitor comun cu PNL, partid care a inițiat ceva discuții. În principiu, este vorba atât despre formarea unor alianțe – în condițiile în care nici consilierii PSD și nici cei PNL nu au majoritate de unii singuri și practic au nevoie de votul USR-PLUS. Însă, din ce spune aceasta, canalele de comunicare sunt deschise, dar ar mai fi timp până după alegerile parlamentare, atât pentru potențiale alianțe, cât și pentru alegerea celor doi viceprimari.
Indiferent de formula pe care o vom găsi, noi suntem hotărâte să trecem acele proiecte care sunt în beneficiul focșănenilor și să ne uităm cu mare, mare atenție pe orice proiect”, a asigurat președintele USR Focșani, Corina Atanasiu. Aceasta a mai spus că speră ca PNL să nu își arate iubirea pentru PSD în Consiliul Local Focșani și că își dorește scenarii de lucru viabile, în interesul cetățenilor. Cu atât mai mult, cu cât – a lăsat să se înțeleagă aceasta, atitudinea din campania electorală a liberalilor nu s-a schimbat foarte mult acum în privința USR-PLUS, chiar dacă alegerile au trecut.

Cert este că PNL a inițiat anumite discuții cu USR-PLUS pe plan local, încercând să își impună doi viceprimari. Unul dintre aceștia este firește Liviu Macovei, cu care USR-PLUS a arătat de fiecare dată că nu este de acord. Cu toate acestea, Corina Atanasiu a punctat că se poate ajunge la o înțelegere: USR-PLUS să aibă un viceprimar, în persoana sa, scenariu în care cei doi consilieri locali USR-PLUS ar putea înclina să îl voteze pe liberalul Macovei ca viceprimar. Cu această ocazie s-a discutat si despre zvonul privind varianta Alexandra Tătaru – cel de-al doilea consilier local USR-PLUS, ca viceprimar. Aceasta a zis că totul a fost doar o bârfă și că susținerea este către Corina Atanasiu. „A fost o glumă foarte bine speculată de către adversari. O voi susține pe Corina, pentru că are mult mai multe competențe în administrația publică”, a confirmat Alexandra Tătaru.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here