Zilele Focșaniului, în pandemie: un tur gratuit prin municipiu și peste 60 de mii de lei pentru materiale promoționale

0
378

Puțin ne mai desparte de perioada în care ne vom serba Zilele Municipiului și este de așteptat ca restricțiile impuse de pandemia de coronavirus să fie încă în vigoare – atâtea câte au mai rămas, așa că autoritățile locale se pregătesc pentru o sărbătoare „de criză”. Nu rămâne Focșaniul nesărbătorit și, chiar cu pandemia, tot se scot câțiva leuți de la buget. Mai precis, 60,85 de mii de lei, care se vor aloca pentru achiziționarea de materiale promoționale. Defalcat, este vorba despre 2.000 de broșuri format A5 cu 48 de pagini, cu coperți de carton, 1.000 albume foto Focșani de 32 de pagini – coperți de carton de legătorie, tipărite în policromie, 100 de stick-uri de memorie, de 16 GB și 500 pungi cadou. Din rest, adică de 3,4 mii lei, se vor achiziționa servicii de reprezentare grafică artistică pentru 12 clădiri reprezentative ale municipiului. „Toate aceste monumente sunt reprezentative pentru istoria orașului nostru și reprezintă principalele atracții turistice ale municipiului Focșani. Drept urmare, considerăm că toate aceste monumente, dar și altele, trebuie valorificate prin promovarea lor. Propunem ca în perspectiva organizării unor evenimente care să marcheze Zilele orașului Focșani – 6 iulie 2020 – să achiziționăm materiale promoționale în valoare de 60,85 mii lei. Aceste materiale sunt necesare pentru prezentarea turistică a orașului, pentru evenimentele publice organizate sau cele în care Primăria municipiului Focșani este partener, dar și pentru evenimentele de reprezentare la care participă primarul, viceprimarii și consilierii locali. Suma solicitată este destinată reeditării unei broșuri „Focșani Turism”, reeditării albumului foto „Focșani”, achiziționării de stick-uri USB (personalizate prin gravură) de 16 gb, achiziționării de pungi personalizate dar și de achiziționarea unor servicii de reprezentare grafică artistică pentru 12 clădiri reprezentative din municipiul Focșani”, se arată în referatul de aprobare al proiectului care va fi votat joi de către consilierii locali focșăneni.

Nu știm cât de multe evenimente au fost anunțate pentru Zilele Municipiului, ci doar despre unul, în care primăria este partener. Ceea ce se potrivește „mănușă”: „Descoperă Focșaniul de Zilele Orașului”. Este vorba despre un eveniment creat pe Facebook și organizat de Focșani – Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, Teatrul „Maior Ghe. Pastia”, Ateneul Popular „Mr.Gh.Pastia” Focșani, Cristi Valentin Misăilă, Primăria Municipiului Focșani și Monumente în Vrancea, care se va desfășura între 3 și 5 iulie. În cadrul acestui eveniment este anunțat un tur pietonal „gratuit” de 2 – 3 ore, chiar pe 3 iulie, de la ora 11.00: „Vom începe călătoria la ora  11.00 de la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Focșani din Grădina Publică, după care vom merge în Piața Unirii, unde vom descoperi Monumentul Unirii, Biserica Sfântul Ioan, Ateneul Popular și Borna de Hotar. Continuăm traseul nostru pe Str. Republicii și vom vorbi despre Vechea Prefectură Putna, apoi vom afla povestea fostului sediu al B.N.R., Biserica Săpunari, Teatrul Municipal ”Maior Gh. Pastia”, Muzeul Unirii și Biserica Stamatinești”, se arată pe pagina evenimentului.

eveniment - Zilele Focșaniului, în pandemie: un tur gratuit prin municipiu și peste 60 de mii de lei pentru materiale promoționale

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here