Ziua Educației sărbătorită la Pufești cu invitați din Republica Moldova

0
103

Ziua Mondială a Educației sau Ziua Internațională a Educației  este sărbătorită la nivel global, începând cu anul 1994 la recomandarea UNESCO. În România a început să fie serbată din anul 2013. Dacă în București este încă o zi liberă, în Vrancea și în alte județe se derulează diverse activități educative de factură extrașcolară. Copii și cadrele didactice din Pufești au ales marcarea acestui eveniment și de această dată prin activități deosebite. Vineri 5 octombrie vor participa la aniversarea Zilei Educației un grup de elevi și profesori din Republica Moldova, satul Brăviceni. Va fi un schimb de experiență, bazat pe discuții metodice și participarea la câteva lecții deschise, apoi un program artistic. Șederea oaspeților în comuna  situată  la confluența Trotușului cu Siretul pe parcursul celor trei zile, va include vizitarea unor obiective istorice și cultural religoase, precum Biserica Adormirii Maicii  Domnului din sec al XVII-lea construită de Dabija Vodă, a unor obiective economice din comună, dar și elemente de identitate ale istoriei noastre comune așa cum este Mausoleul de la Mărășești, ce amintește de sacrificiul din Primul Război Mondial ce a determinat realizarea Unirii.

scoala pufesti - Ziua Educației sărbătorită la Pufești cu invitați din Republica Moldova,,Suntem frați de neam și sânge, avem același grai. Ștefan cel Mare, Mihai Eminescu sunt simbolurile aceleiași nații, iar Prutul nu trebuie să ne despartă. Avem emoții fiindcă este o întâlnire de suflet…”, a declarat directorul Școlii din Pufești, prof.dr. Nicolae DAMIAN.

La manifestare sunt așteptați să participe și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Vrancea: prof. Aurel Șelaru – Inspectorul Școlar General Adjunct, prof. Mihaela Fiștoc – inspector discipline tehnologice și  cu atribuții teritoriale, prof. Ionuț Țandără – inspectorul cu problematica proiectelor internaționale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.