Alexandra Tătaru, dezamăgită de declarațiile primarului și de comportamentul președintelui de ședință

1
1096

Chiar dacă alegerea sa în funcția de viceprimar ar fi trebuit să fie un motiv de bucurie, Alexandra Tătaru a rămas cu un gust amar la finalul ședinței Consiliului Local Focșani. Motivul: comportamentul președintelui de ședință, Liviu Macovei, dar și declarațiile primarului Cristi Misăilă de la finalul ședinței consilierilor locali. Negocierile între PNL și USR-PLUS au avut ca rezultat crearea unei majorități în Consiliul Local Focșani, negocieri care au dus la alegerea viitorilor viceprimari ai Focșaniului. „Alegerea viceprimarilor a fost o reușită, după lungi negocieri cu PNL pentru formarea unei majorități stabile în Consiliul Local Focșani. Așa cum deseori am afirmat, varianta cu doi viceprimari, de la PNL și USR PLUS, nu face decât să aducă echilibrul în administrația condusă de un primar PSD”, ne-a declarat Alexandra Tătaru. Echilibrul de care vorbește proaspătul viceprimar Alexandra Tătaru a fost la un pas să fie dărâmat de o decizie cel puțin surprinzătoare a unuia dintre colegii de alianță locală. Într-un moment de rătăcire, Liviu Macovei a încercat, fără succes, să încline balanța în favoarea sa după ce s-a autopropus pentru funcția de viceprimar, în ciuda discuțiile „calde” dintre PNL și USR-PLUS. Decizia liberalului Macovei de a submina negocierile dintre cele două formațiuni politice (PNL și USR-PLUS) a fost la un pas să ducă la prăpușirea întregului eșafodaj prin care cele două partide trebuiau să fie reprezentate de câte un viceprimar. Mai mult decât atât, primarul Cristi Misăilă a fost cel care „a turnat” sare pe rană prin decizia de la finalul ședinței de a contesta modul în care au fost aleși cei doi viceprimari.

„Din păcate, mica bucurie generată de reușita ducerii la îndeplinire a ceea ce am decis de comun acord prin protocol a fost știrbită de nemulțumirea președintelui de ședință și, la final, de declarațiile amenințătoare ale primarului. Sunt dezamăgită doar de faptul că cei care au pretenția că au mai multă experiență în politică și administrație se poartă ca niște copii care și-au pierdut jucăriile, nu ca membri ai unui partid sau grup politic care ar trebui să știe că majoritatea decide întotdeauna. La finalul unui joc sportiv se felicită învingătorii. Noi, în loc de felicitări, la finalul ședinței am primit de la primar amenințări cu judecata”, a mai spus Alexandra Tătaru. Cel mai probabil, primarul Cristi Misăilă va încerca să conteste modul în care s-a desfășurat procedura de vot și a spus că nu își felicită secunzii pentru că aceștia nu vor sta mult pe aceste funcții. „Eu zic să nu vă bucurați încă. Eu zic să așteptați să se pronunțe întâi Prefectura, cu privire la legalitatea hotărârii, la modul cum s-a desfășurat procedura de vot, la modul în care ați abordat dumneavoastră acest subiect extrem de delicat și care ar fi trebuit să fie un exemplu de decență și de civilizație. Și, în același timp, de respectare a legii, de către toți cei implicați. Va rămâne să vedem, să discutăm, dacă se va întâmpla să rămâneți pe aceste funcții. Deocamdată eu nu vă felicit. Mai mult decât atât, nu mi-ați demonstrat că veți lucra în folosul cetățenilor, nevotând proiecte importante. Nu vorbesc de florile de 1 și 8 martie. Nu vreți să dăm flori la doamne, asta este. O să ies pe stradă și să le pup, chiar dacă am… (mască – n.r.), dar cred că multă lume se va înghesui. Vă spun un lucru: nu florile sunt importante, dar investițiile pe care le-ați blocat astăzi sunt extrem de importante, sunt proiecte în lucru… proiectele pe care le-ați anulat, proiectul numărul 9 și proiectul numărul 10”, a declarat primarul Cristi Misăilă la finalul ședinței de consiliu local.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Și eu sunt dezamăgit de comportamentul USR-istei Atanasiu care cum a prins un post cu mai mulți bani la București i-a părăsit pe focșăneni. Asta este, fiecare cu dezamăgirile lui. După părerea mea nu are doamna Tătaru niciun drept să fie dezamăgită, Macovei a intrat în PNL în anumite condiții, care au fost încălcate, iar Misăilă nu este USR-ist și nu are nicio obligație față de așteptările USR-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.