Ce transmite primarul Cristi Misăilă după ce a fost acuzat că nu vrea să preia în administrare centrul de vaccinare de la Casa Armatei

0
191

După ce Direcția de Sănătate Publică Vrancea l-a acuzat pe edilul din Focșani că nu vrea să preia în administrare centrul de vaccinare de la Casa Armatei, primarul Cristi Misăilă a venit cu o serie de explicații în această situație. Într-un comunicat de presă, Cristi Misăilă a explicat că la momentul înființării centrului nu a fost consultată și instituția condusă de acesta. Mai mult decât atât, Guvernul României a fost cel care a transferat întreaga responsabilitate a administrării acestor centre, dar și angajarea personalului în sarcina primăriilor. La acea vreme autoritățile locale au primit asigurări că toți banii cheltuiți vor fi decontați integral. Cristi Misăilă a mai transmis că imobilul aflat în administrarea MApN nu poate fi preluat fără o Hotărâre de Guvern emisă în acest sens. Mai mult decât atât, primarul din Focșani a mai spus că valoarea facturilor lunare de utilități pentru acest centru sunt extrem de mari.

“Casa Armatei din Focșani este un imobil aflat în administrarea Ministerului Apărării Naționale (Brigada 8 ROT) și nu poate fi preluat, total sau partial, în mod legal în administrarea Primăriei Municipiului Focșani decât în baza unei Hotărâri de Guvern. Acest lucru se pare că nu îl înțeleg nici cei de la Prefectură și nici cei de la DSP Vrancea, care îl acuză pe Primarul Cristi Valentin Misăilă că refuză să ia în administrare Centrul de vaccinare de la Casa Armatei.

Edilul a precizat că la Dispensarul din Sud funcționează doar un singur punct de vaccinare, deși există posibilitate pentru a se înființa încă cel puțin trei puncte de vaccinare în același imobil. Mai mult decît atat, trebuie menționat și faptul că valorile facturilor lunare de utilități sunt foarte mari la Casa Armatei –  22.000 lei apă, 30.000 lei energie termică, iar cele cu energia electrică și mai mari. Toate acestea sunt cheltuieli care vor trebui suportate de la bugetul local până la finanțarea venită de la Guvern, care, din experiența centrelor de carantinare, întârzie foarte mult”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Focșani. Cristi Misăilă se arată îngrijorat și de controalele ulterioare ale Curții de Conturi care vor scoate la iveală modul în care s-au făcut aceste cheltuieli și transmite că va prelua centrul de vaccinare în administrare în momentul în care sunt găsite toate soluțiile legale. “Cum vom calcula consumurile de apă, de energie, de încălzire și așa mai departe, atât timp cât nu există o diferențiere și o departajare foarte clară a acestora. Și va veni apoi Curtea de Conturi, pentru că a venit imediat și după ce s-a terminat cu carantinarea și am fost verificați la sânge. Dar raportul final a arătat că avem toate documentele în regulă, pentru că eu am respectat întocmai legea și tocmai de aceea nu pot să închei, în condițiile de față, un contract în afara legii. Cu tot respectul pentru toți focșănenii, trebuie să se găsească o soluție LEGALĂ pentru a prelua acel spațiu și atunci îl vom prelua IMEDIAT. Iar singura soluție legală este să se dea o Hotărâre de Guvern în acest sens” a mai declarat Primarul Cristi Valentin Misăilă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.