Închisoare pe viață pentru doi dintre asasinii afaceristului Constantin „Telu” Chiriță

0
2225

Doi dintre asasinii omului de afaceri vrâncean Constantin „Telu” Chiriță au fost condamnați la închisoare pe viață. Magistrații Tribunalului Vrancea au pronunțat, în cursul zilei de luni, sentința în dosarul asasinării omului de afaceri la sfârșitul lunii februarie 2019. Doi dintre cei patru inculpați în dosar au primit cele mai grele pedepse. Prin decizia magistraților aceștia au fost obligați să achite daune morale și civile către soția și fiul afaceristului. Sentința nu este definitivă. „Solutia pe scurt: (…) condamnă pe inculpatul Sprînciană Bogdan Ionuț, la pedeapsa detențiunii pe viață, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. (…). Condamnă pe inculpatul Văscăuțanu Gheorghe Vasile, la pedeapsa detențiunii pe viață, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. (…). Admite în parte acțiunea civilă și obligă inculpații la despăgubiri civile după cum urmează: – pe inculpații Sprînciană Bogdan Ionuț, Văscăuțanu Gheorghe Vasile, Cruceanu Marius Daniel și Iosif Pompiliu Gabriel, în solidar, la plata sumei de 70.000 lei cu titlu de daune materiale ambelor părți civile; – pe inculpații Sprînciană Bogdan Ionuț, Văscăuțanu Gheorghe Vasile, Cruceanu Marius Daniel și Iosif Pompiliu Gabriel, în solidar, la plata sumei de 60.000 lei daune morale pentru Chiriță Cosmin Cornel și 80.000 lei pentru Chiriță Ioana; – pe inculpatul Sprînciană Bogdan Ionuț la 16.625 lei cu titlu de daune materiale ambelor părți civile. Respinge celelalte pretenții cu titlu de daune morale ca nefondate”, se arată în decizia Tribunalului Vrancea, care poate fi consultată integral AICI.

Reamintim că, la sfârșitul lunii februarie 2019, mașina în care se afla Constantin “Telu” Chiriță a fost tamponată de un autoturism de teren din care s-au tras două focuri de armă înspre mașina victimei, ambele nimerind-o pe aceasta (detalii aici). Un glonț l-a atins pe afacerist în zona brațului, iar cel de-al doilea în zona inimii, provocându-i decesul. Autorii oribilei crime au tras mai multe focuri de armă, însă multe dintre acestea au lovit mașina Mercedes la volanul căreia se afla afaceristul în drumul său spre casă. Autorii asasinatului au fost prinși trei zile mai târziu, în timp ce voiau să fugă din țară, prin vama Nădlac. Trei dintre atacatori au fost reținuți de polițiști, în timp ce al patrulea a fost identificat ulterior. (DETALII AICI) Din ancheta efectuată de procurori a reieșit faptul că afaceristul a fost urmărit timp de o lună și jumătate, timp în care asasinii s-au pregătit intens pentru lovitură. Ancheta a mai scos la iveală că cei patru au avut intenția să-l jefuiască, însă totul s-a terminat tragic. În asasinat au fost folosite două arme, dar banii lui nu au putut fi luați pentru că prin zonă ar fi apărut mai multe mașini, iar bărbații s-au speriat și au fugit. Infracțiunile reținute în sarcina inculpaților sunt extrem de grave: omor ­ca­lificat, complicitate la omor calificat, tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regi­mului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.