ULTIMĂ ORĂ: Marți se reia votul în Consiliul Local Focșani pentru consiliile de administrație din unitățile de învățământ din municipiu

0
227

Consilierii locali focșăneni sunt chemați marți în același loc și la aceeași oră ca săptămâna trecută pentru a re-analiza parte dintre proiectele propuse anterior, care nu au avut finalitate. La ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local Focșani, au fost câteva proiecte care au rămas „în impas”, deoarece nu au fost voturi suficiente pentru a trimite aleșii locali norocoși în consiliile de administrație din câteva unități de învățământ din municipiu. Este vorba despre consiliile de administrație de la Grădinița 16, Grădinița 17, Grădinița 18, Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” și Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, votul urmând a fi reluat și pentru „numirea a doi consilieri și a unui reprezentant al comunității ca membri în Comitetul director al Clubului Sportiv Municipal Focșani 2007”. Totodată, marți se va rediscuta proiectul privind completarea HCL nr. 352/10.11.2020 pentru modificarea art. 14 din HCL nr. 146/20.05.2020 privind aprobarea închirierii prin licitație publică a unui număr de șapte spații, inventariat în domeniul public al municipiului Focșani, situate în „Perimetrul Istoric Piața Unirii și Grădina Publică”. Al optulea proiect anunțat până la acest moment – care este de altfel pe ordinea de zi la prima poziție – îl reprezintă cel privind modificarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Focșani nr.272/2020 privind constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Focșani, pe principalele domenii de activitate, pentru mandatul 2020-2024. Comisiile de specialitate au fost constituite complet la prima întâlnire a consilierilor municipali, însă în ședința de săptămâna trecută doi dintre secretarii liberali deja aleși au anunțat că niște „motive personale” îi împiedică să își exercite atribuțiile conferite de colegii PNL+USR-PLUS. Astfel, săptămâna trecută, în momentul în care s-a pus în discuție aprobarea procesului verbal al ședinței din 5 noiembrie, liberalii Livia Marcu și Victor Dumitru au anunțat, pe rând, că demisionează din funcțiile de secretar. Livia Marcu era secretar în Comisia pentru drepturile omului, cultură, învățământ, sănătate și sport, sub președintele Ana Maria Dimitriu, iar Victor Dumitru în Comisia de urbanism și agricultură, sub președintele Costel Bîrsan. De menționat că Victor Dumitru a fost ales secretar pe 5 noiembrie și în cea de-a treia comisie de specialitate, cea de buget și administrație publică, sub președintele Liviu Macovei, însă motivele personale pe care le-a invocat în demisie nu l-au împiedicat să își continue activitatea și în acest for. Ultimele puncte pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de săptămâna viitoare nu sunt proiecte, ci aducerea la cunoștință a consilierilor a câtorva documente: trei citații în dosare pe care le are municipalitatea, dar și o adresă a Direcției Național Anticorupție, înregistrată la Primăria Municipiului Focșani sub nr.104746/2020.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.