Scurte predicții despre echipa câștigătoare de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar

0
173

Campionatul Mondial de Fotbal din 2022 ajuns la faza optimilor de finală a dat deja primele 4 echipe care se vor duela în următoarea fază a competiției. Olanda s-a impus în fața americanilor cu scorul de 3-1 și va juca în faza sferturilor de finală în compania lui Messi & CO care a trecut de australieni cu puține emoții. Echipele Franței și Angliei au făcut instrucție cu Polonia, respectiv Senegal în celelalte două meciuri care au contat pentru accederea în faza sferturilor de finală. În Ajun de Moș Nicolae, Japonia va juca împotriva Croației și Brazilia se va duela cu o altă echipă din Asia, Coreea de Sud. În fine, ultimele două meciuri din faza optimilor pune față-în-față Marocul cu Spania și Portugalia lui CR7 cu Elveția. Dacă până acum nu au fost surprize foarte mari, nici în faza grupelor, nici în primele patru meciuri din optimi, tăvălugul abia de acum vine peste echipele cotate mai bine. Un lucru care ar trebui amintit: nicio echipă nu a reușit să iasă din grupă cu numărul maxim de puncte, ceea ce mă duce cu gândul la modul în care fotbalul se joacă mai mult la „ciupeală”, decât la spectacolul oferit de jucători în arenele sportului rege.

Generațiile de fotbaliști s-au schimbat de la ultimele două campionate mondiale: unii au îmbătrânit și nu mai pot genera spectacol, alții speră să devină noile vedete din fotbalul mondial. Revenind la meciurile ce mai sunt de jucat în faza optimilor de finală, Japonia a reușit să surprindă frumos la acest turneu final după ce s-a calificat în optimile de finală din postura de lider, într-o grupă din care au mai făcut parte Spania, Germania și Costa Rica. Japonezii au învins Germania și Spania, trimițându-i astfel pe nemți acasă, încă din faza grupelor. De aceea cred că meciul împotriva selecționatei Croației antrenată de Zlatko Dalic va fi câștigat de asiatici. Cei din urmă se vor duela cu brazilienii care nu ar trebui să aibă emoții în meciul împotriva fotbaliștilor din Coreea de Sud. În primul meci de mâine dintre Maroc și Spania, ibericii vor reuși să se impună în fața marocanilor, cu toate că nu le va fi așa de ușor. Meciul dintre Maroc și Spania ar putea ajunge fie decis la loviturile de departajare. Ultimul meci din faza optimilor de finală ar putea produce o nouă surpriză la acest campionat mondial. Cu toate că a câștigat grupa din care a făcut parte, Portugalia nu a arătat fotbalul cu care eram obișnuiți. Cristiano Ronaldo, care nu a reușit să încheie în teren niciuna dintre cele trei partide disputate, nu s-a regăsit alături de coechipierii săi. Și cum știm cu toții că 1 nu este egal cu 11, echipa Portugaliei nu poate câștiga în fața Elveției cu CR7 în teren dacă nu există o legătură strânsă între jucători, care ar trebui să schimbe ceva în mentalitatea de joc.

Dacă predicțiile de până acum se adeveresc, vom avea patru meciuri tari în sferturile de finală: Olanda-Argentina, Franța-Anglia (deja stabilite) Japonia-Brazilia și Spania-Elveția. Dacă aș merge cu predicțiile mai departe, aș spune că semifinalele se vor juca între Argentina-Brazilia și Anglia-Elveția. Argentinienii vor da de pământ cu brazilienii, în timp ce Anglia se va impune împotriva Elveției, ceea ce înseamnă că finala acestui campionat mondial va fi jucată între Argentina și Anglia și câștigată de englezi.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.