Ce spune procurorul-șef al DNA despre preşedinţii consiliilor judeţene și despre corupție!

0
524

Direcția Națională Anticorupție, la momentul bilanțului. Cu această ocazie, procurorul șef, Laura Codruța Kovesi, a declarant joi că o treime din preşedinţii consiliilor judeţene din România, precum şi primari au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, iar în unele instituţii publice corupţia creşte în fiecare an.

“Există instituţii publice în care corupţia creşte în fiecare an. S-a triplat numărul trimiterilor în judecată faţă de cei care administrează fonduri din bugetul public. Peste 100 de primari şi preşedinţi de consilii judeţene au fost trimişi în judecată. O treime din preşedinţii consiliilor judeţene din România sunt trimişi în judecată. Cu siguranţă este rezultatul unei modalităţi netransparente de folosire a bugetului public”, a declarat Kovesi.

Şefa DNA a atras atenţia că atât timp cât planificarea unei achiziţii publice nu va fi transparentă, se va folosi bugetul pentru achiziţii supraevaluate.

“În continuare se vor folosi banii cetăţenilor pentru achiziţii de aparatură medicală scumpă de la firme de apartament, în timp ce spitalele nu pot asigura minime condiţii pentru pacienţi. Cât timp se poate decide discreţionar ordinea efectuării plăţilor, vor fi în continuare funcţionari care vor primi mită pentru a favoriza anumite firme”, a adăugat Kovesi.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.