Primăria Focșani, somată să plătească despăgubiri comercianților: „Nici un contribuabil onest al Municipiului Focșani nu trebuie să suporte costurile ilegalităților”

0
383

Patronatul IMM al PF și AF Vrancea, prin președintele Nicu Mazere, somează Primăria Focșani să returneze agenților economici sumele pe care aceștia le-au plătit drept autorizație de funcționare și despre care instanța de judecată a stabilit că sunt ilegale. Patronatul a trimis o notificare către Consiliul Local al Municipiului Focșani în care explică de unde vine acest demers, după ce în 2016 consilierii locali focșăneni au modificat Regulamentul de autorizare a comercializării produselor şi serviciilor de piaţă în unităţile comerciale şi în sistem ambulant pe raza municipiului. „Stimați membri ai Consiliului Local al Municipiului Focșani, Patronatul IMM al PF și AF Vrancea vă aduce la cunoștință faptul că, în urma demersurilor președintelui său, Nicu Mazere, încununate de succes prin Decizia Civilă definitivă nr. 446, pronunțată de Curtea de Apel Galați la data de 2 iulie 2020, a fost anulată HCL nr. 27 din 28.01.2016, ca fiind ilegală. În consecință, prin prezenta vă notificăm:

Returnarea către agenții economici din Municipiul Focșani a tuturor sumelor încasate ilegal pentru emiterea autorizației de funcționare precum și a cheltuielilor făcute în acest scop, cu dobânda legală calculată până în ziua plății. Subliniem faptul că președintele Patronatului s-a prezentat în ședința de Consiliu Local și a avertizat plenul asupra motivelor de nelegalitate a HCL nr. 27/2016, hotărârea fiind adoptată în ciuda argumentelor prezentate, prin susținerea inițiatorului, în persoana primarului Municipiului și a șefei Biroului Juridic, doamna Carmen Ghiuță. Această împrejurare ne-a obligat la demararea acțiunii judiciare, care a condus la anularea art. 2 din Anexa 2 a HCL 27/2016.

În consecință, solicităm ca toate sumele, incluzând dobânzile legale calculate până în ziua plății, care urmează să fie plătite de Primăria Municipiului Focșani, tuturor persoanelor juridice vătămate prin această hotărâre, să fie recuperate de la funcționarii publici care au inițiat, au întocmit rapoarte favorabile și au aprobat proiectul acesteia, împreună cu Primarul Municipiului Focșani. Susținem cu tărie faptul că nici un contribuabil onest al Municipiului Focșani, fie persoană fizică sau juridică, nu trebuie să suporte costurile ilegalităților comise în deplină cunoștință de cauză de către unii funcționari publici în frunte cu primarul în exercițiu”, se arată în notificarea transmisă micului legislativ local.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.