VIDEO! Primarul Misăilă, despre eșecul privind proiectul de majorare a capitalului ENET: „Dacă și la pomană suntem proști, înseamnă că nu mai avem ce căuta aici”

0
207

Proiectul privind majorarea capitalului social al ENET a picat azi pentru a doua oară, dat fiind că ședința extraordinară a Consiliului Local Focșani s-a finalizat înainte de a începe. Dacă în alți ani lipseau sau se abțineau de la vot cei din Grupul PNL, astăzi scaunele consilierilor din Grupul PSD au rămas goale, iar anterior nici în Comisia de buget și administrație publică nu s-a putut stabili nimic pentru avizarea proiectului legat de ENET, dat fiind că 6 din cei 11 membri au lipsit. Ca o paranteză, din Comisie fac parte 5 consilieri PNL, 4 PSD și cei doi consilieri USR-PLUS. Urmarea a fost că, în lipsa unui aviz de la Comisie, proiectul nu a putut fi discutat în ședința CL Focșani, iar pe lângă dezbateri a rămas și cel care viza aprobarea tarifelor și a prețurilor de pornire la licitație la Administrația Piețelor Focșani, pe anul viitor. În timpul ședinței, primarul Cristi Misăilă a spus că, din punctul său de vedere, totul este doar un joc politic din care au de suferit focșănenii, motivul pentru care consilierii PSD au lipsit astăzi fiind acela că nu au reușit să cadă la o înțelegere cu PNL privind alegerea viceprimarilor. Mai mult decât atât, acesta a punctat și că la Administrația Piețelor este „o gașcă de mafioți”, cu referire la faptul că actualul director, Claudia Ionescu, are o clauză în contractul de management care obligă societatea ca, după terminarea mandatului, să o mențină pe un post, conform pregătirii sale.
S-au supărat măriile sale care conduc destinele organizației județene că am luat decizia de a face curățenie la Administrația Piețelor Focșani. În contractul de mandat al directorului actual de la Administrația Piețelor există o clauză pe care am descoperit-o de curând. E o clauză prin care se prevede că, dacă actualul director nu va mai fi director, Administrația Piețelor este obligată să îi asigure, pe o perioadă nedeterminată, un loc de muncă, conform pregătirii sale profesionale.
Astăzi, pe ordinea de zi, era un proiect de hotărâre cu privire la activitatea Administrației Piețelor. Pentru faptul că vrem să spargem gașca de mafioți din Administrația Piețelor. Au primit ordin de la același deputat Halici, președintele interimar al Organizației Vrancea – PSD, să nu se prezinte (consilierii social democrați – n.r.) astăzi la ședință.
Dat fiind faptul că anul încă nu s-a încheiat, știu că intrăm în perioada sărbătorilor, voi fi nevoit să mai convoc încă o ședință a Consiliului Local, pentru a nu pierde suma alocată de Guvernul PNL pentru continuitatea serviciului de încălzire centralizată a populației. Indiferent cât de contestat este acest sistem, sunt bani de care avem nevoie. În această perioadă de criză, orice leu este bine-venit. Domnilor, dacă și la pomană suntem proști, înseamnă că nu mai avem ce căuta aici”, a spus primarul, la finalul ședinței extraordinare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.