FOTO: Peste 50.000 de vrânceni au votat pentru susținerea lui Klaus Iohannis

0
115

Vrâncenii au semnat în număr mare pentru a susține candidatura lui Klaus Iohannis la un nou mandat în fruntea statului. Organizația PNL Vrancea a anunțat că a strâns nu mai puțin de 50.000 de semnături de susținere pentru candidatura la președinție a lui Iohannis, fapt care îi face pe parlamentarii liberali Cătălin Toma și Ion Ștefan să spere la o reconfirmare a victoriei liberale în Vrancea, în această toamnă. După ce PNL a obținut o victorie categorică la alegerile europarlamentare din primăvară, colorând pentru prima dată în galben județul, acum mobilizarea PNL are ca scop o victorie pentru Klaus Iohannis la scrutinele din 10 și 24 noiembrie. De altfel, liderii PNL Vrancea le mulțumesc pentru sprijin vrâncenilor și le cer să vină aproape de Partidul Liberal pentru a se bucura împreună de victoriile viitoare, dar și pentru a munci să refacem România normală.

În altă ordine de idei, în week-end-ul trecut, liberalii vrânceni, alături de colegii lor din Regiunea de Sud-Est, au avut șansa de a se întâlni cu șeful statului și candidatul PNL la președinție, Klaus Iohannis, la Constanța. Aici, preşedintele a spus că nu trebuie să ne facem iluzii, deoarece PSD „rămâne un pericol pentru români”. La rândul său, Ludovic Orban, președintele PNL, le-a transmis liberalilor să fie pregătiţi de guvernare, avertizându-i să nu fie ispiţi să facă precum PSD şi să scoată „din joben” multiple ordonanţe de urgenţă, date fără niciun fel de analiză sau studiu de impact. „Trebuie să ne pregătim pentru guvernare şi suntem pregătiţi pentru guvernare. Trebuie, în schimb, să facem lucrul acesta cu trudă, onestie, cu smerenie faţă de cetăţenii noştri, cu atenţie la problemele fiecărei categorii sociale, să analizăm fiecare soluţie posibilă, astfel încât orice decizie pe care o luăm să garanteze efectele favorabile pentru societatea românească”, a afirmat Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai spus că în mod cert partidul va fi chemat de români să guverneze ţara, motiv pentru care liberalii trebuie fie mai aproape de cetăţeni. „Trebuie să folosim campania asta să ne apropiem şi mai mult de oameni, să fim şi mai aproape de români, să fim şi mai deschişi, să le ascultăm problemele şi împreună cu ei să găsim cele mai bune soluţii pe care să le punem în practică”, a conchis preşedintele liberalilor.

La Constanța au venit aproape 1.300 de membri și simpatizanți PNL, delegația din Vrancea fiind condusă de senatorul Cătălin Toma și deputatul Ion Ștefan, din ea făcând parte primari, consilieri județeni și locali, dar și simpli membri care au dorit să fie aproape de șeful statului. Iohannis către liberali: ”sunt oameni pregătiți să conducă onest”

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Est, de ultimele propuneri la ministere pe care le-a respins, spunând că PSD nu a învăţat nimic. „Am fost nevoit nu o dată, nu de două ori, de trei ori să refuz remanierea cerută cu obrăznicie”, afirmă Iohannis. „În toţi aceşti ani am reuşit să oprim foarte multe erori, dar PSD nu a învăţat nimic. PSD a pierdut majoritatea în Parlament, dar îi este frică să meargă în Parlament să îşi ia votul de validare şi atunci am fost nevoit nu o dată, nu de două ori, de trei ori să refuz remanierea cerută cu obrăznicie. România nu va putea niciodată să progreseze aşa, în acest stil PSD-ist, însă există oameni pregătiţi care pot să conducă onest, cu responsabilitate şi pe mulţi dintre ei îi văd astăzi în această sală”, a afirmat Iohannis.

Iohannis îi cheamă pe vrânceni în număr mare la urne pe 10 și 24 noiembrie

Președintele a adăugat că „îndepărtarea definitivă a PSD de la putere se produce în timp, doar prin vot, printr-o prezenţă consistentă şi constantă la urne”. „Pentru mine lupta aceasta nu e o luptă pentru un nou mandat, este şansa de a clădi ce nu s-a realizat în războiul permanent cu PSD, în eforul de a-i opri să distrugă România. Viitorul nu înseamnă doar bătălia cu PSD, înseamnă guvernare responsabilă, economie sănătoasă cu creştere durabilă, înseamnă idei comune, parteneriat şi colaborare. Eu vreau să construim România normală, puternică, adică un stat funcţional cu instituţii eficiente puse în slujba cetăţeanului. Mă bazez pe voi ca să le transformăm pe toate acestea în realitate” a spus Iohannis. Șeful statului a adăugat că proiectul României normale este un efort colectiv, iar PNL va fi motorul acestei viitoare construcţii. Iohannis i-a îndemnat pe liberali să fie pregătiţi pentru a se ridica la nivelul aşteptărilor românilor. „ Aţi câştigat alegerile europarlamentare şi vă felicit încă o dată pentru asta. Aţi ajuns la acest rezultat pentru că v-aţi mobilizat, aţi propus o echipă foarte bună şi aţi dat oamenilor semnalul că pot avea încredere în voi. Aveţi primari eficienţi în multe localităţi din ţară, o echipă cu oameni pregătiţi să îşi asume intrarea la guvernare. Veţi fi principalul partid al unei coaliţii democratice care va guverna România mult mai bine pentru cetăţeni. Mult mai bine, mult mai mult timp”, a spus Iohannis în faţa celor prezenţi la adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Est.

Cu o guvernare PSD, România este fără spitale, fără autostrăzi, cu școli nesigure

Preşedintele a criticat dur PSD despre care a spus că a atacat permanent democrația. „PSD a produs cea mai dezastruoasă, cea mai păguboasă guvernare de la Revoluţie încoace. Ruşine! România anului 2019, cu o guvernare PSD, e un stat membru al UE fără spitale, fără autostrăzi, cu şcoli încă nesigure şi nefuncţionale, un stat în care iniţiativa privată şi investiţiile care generează dezvoltare sunt descurajate. În România anului 2019 nu avem asigurat nici măcar transportul public care să facă legătura permanentă între oraşele mari şi comunele din jurul loc. În asaltul continuu asupra statului român, PSD nu a mai avut timp să guverneze şi pentru oameni. PSD-iştii au făcut legi care să subordoneze justiţia, poliţia, jandarmeria. Au pus în vârful acestor instituţii oamenii fără competenţe, dar cu recomandare de la PSD. PSD a reprezentat cea mai mare ameninţare la adresa stabilităţii şi viitorului României”, a tunat Klaus Iohannis la adresa pesediștilor.

Klaus a glumit cu oamenii pe seama penalilor PSD

Președintele a făcut baie de mulțime la Constanța, a făcut selfiuri cu tinerii prezenți și chiar s-a lansat în glume cu simpatizanții PNL.

simpatizant: Iohannis la Cotroceni! PSD la pușcărie!

simpatizant: PSD-ul la pușcărie!

Klaus Iohannis: Ușor, ușor au majoritate acolo, da!

Toma și Ștefan mulțumesc vrâncenilor pentru implicare

Noua echipă a PNL Vrancea continuă să obțină rezultate remarcabile, într-un fief „roșu”, demonstrând că este o echipă sudată, care vrea să dea județului o nouă înfățișare, una liberală. ”Mulțumesc public tuturor membrilor PNL care s-au implicat în acțiunea de strângere de semnături pentru susținerea candidaturii președintelui Klaus Iohannis, dar și celor 50.000 de vrânceni care au acordat aceste semnături, demonstrându-și încrederea în actualul și cu siguranță viitorul președinte al României”, a spus senatorul Toma. ”Victoria de la alegerile europarlamentare se datorează 100% vrâncenilor! Tot ei vor înclina balanța și la alegerile pentru președinte, pentru că viitorul României este unul democratic, în care să troneze munca și cinstea, nu nepotismul și analfabetismul. Vrancea are nevoie de dezvoltare și ea va veni numai prin politici liberale. Vrâncenii nu merită să fie sfidați, furați și izgoniți din județul unde trăiesc și muncesc părinții, frații și copiii noștri”, a spus spus deputatul Ștefan.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.